Maan kätkemät (Maan, veden ja tulen väki #1) - Reeta Aarnio6

Kirja-arvio :: Maan kätkemät

Kirjoittanut Milu

Mukavaa, että Suomessa osataan kirjoittaa viihdyttävää nuortenfantasiaa, joka osaa pitää mielenkiinnon yllä. Maan kätkemät on esimerkki siitä. Toisaalta kirjan tarinan ympäristö ja juoni muistuttaa jonkin verran Harry Potteria. Jopa siinä määrin, että oli vähän liian helppo arvata ennalta tietyt asiat. Lisäksi kirja ei ehdi kovin syvälle tapahtumien tai hahmojen taustoihin. Asetelmat tai henkilöhahmot vaikuttavat paikoin mustavalkoisilta. Positiivista on se, että tarinassa on hyödynnetty myös suomalaisia perinnemausteita. Lisää mielenkiintoa ja "uutuutta" asetelmaan tuo, että naisilla tuntuu olevan enemmän päärooleja kuin Harry Potterissa, ja esimerkiksi "pahikset" ovat omaperäisiä (joskin yksiulotteisia). Kirja on kyllä viihdyttävä, nopeasti luettu ja jatko-osaa jää odottamaan.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?

Kirjan tilaus
Kampanja: Adlibris tarjoaa 10% alennuksen kaikista tuotteista koodilla FALL4BOOKS (voimassa 22.-24.10.)

Maan kätkemät

Kannen kuva ja lukujen alkuvinjetit Jussi Kaakinen. Sidottu.

Kaivattua kotimaista lastenfantasiaa!

Neljäsluokkainen Liina yrittää totutella uuteen kaupunkiin ja uuteen kouluun. Eräällä kirjastoreissulla hän löytää oven, joka johtaa aivan toisenlaiseen maailmaan. Muutamat koulun oppilaat käyvät iltaisin ”taikatunneilla” ja oppivat asioita maahisista, tontuista ja veden väestä.

Liinakin huomaa kuuluvansa joukkoon, jolla on kyky nähdä ja kokea asioita, joita muut ihmiset eivät näe. Tunneilla Liina tutustuu punatukkaiseen Siriin ja ujoon Eetuun, ja pian he ovat tiivis kolmikko. Kun koulun pihalta ja tarhasta alkaa kadota lapsia, vain Liina, Siri ja Eetu ymmärtävät, että maahisilla on sormensa pelissä. Miksi ihmisten ja muiden väkien Rauhanomaisen rinnakkaiselon sopimusta on yhtäkkiä rikottu?