Kirja-arvio: Rautahermot

Kirjoittanut Eija - 3.0

Kirja ei selvemmin voisi olla cyberpunkia. Maailma on ankea ja kylmä paikka. Ankeus on hyvin kuvattu ja sen pystyy hyvin aistimaan, kun kirjaa lukee. Ihmiskehoja muokataan liukuhihnalla, huumeiden käyttö on arkipäivää ja päivän tappoluvuista lyödään vetoa. Tarinan pohjana on se, että edellisen sodan jäljiltä yhteiskunta on jakautunut kahtia. Sodan voittanut osapuoli asuu taivaassa kiertoradalla ja tämä eliitti hallitsee ja manipuloi markkinoita. Sodan hävinnyt osapuoli asuu rappeutuneen Maan kamaralla, missä mustapörssi kukoistaa. Seuraa konflikti näiden kahden ryhmän välillä. Kirjan juoni on tiivis ja tapahtumarikas. Päähenkilöt ovat varsin kovapintaisia, mutta heistä löytyy myös pehmeämpi puoli ja omatunto. Alussa kirjassa oli imua, mutta alun ”uutuuden” viehätyksen jälkeen kiinnostavuus hieman hiipui, mutta elpyi taas loppua kohti. Pidin kirjailijan tavasta kertoa tarinaa ja pääosin kirja oli hyvä. Yksityiskohtaisia taistelukohtauksia en jaksanut kovin tarkkaan lukea.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Rautahermot

Walter Jon Williams Julkaistu: 1992
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifikyberpunk

Alkuteos ilmestynyt 1986. Suomentanut Sauli Santikko. Nidottu.

KURAPOIKIA, PÖLYPIMUJA, AALTOTANSSIJOITA, NAPPIAIVOJA

Eliitti elää tähdissä ja muut Maan mudassa. Kiertorata hallitsee planeettaa kovalla otteellaan avaruuden teräslinnoituksista. Mutta maanpinnan pölystä nousee vastarintaliike, joka julistaa sodan taivaita vastaan.

Sodan, jota käydään monella rintamalla: deltahävittäjät ja ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Musta linna ja muita outoja tarinoitaMuuntohiiliKuumalinjaPysy erossa lohikäärmeistä (Shadowrun: Vallan salat, #1)Ilmestysten avaruus (Ilmestysten avaruus, #1)
Paikalla 2 jäsentä ja 60 vierailijaa
Hero Rosy, Rinja
Uusin jäsen: Hero Rosy
Jäseniä yhteensä: 9323