Kadonneiden kronikoiden viimeinen osa, joka samalla täyttää viimeiset Kronikat-sarjan aukot. Mitä kaikkea Raistlin tekikään Punaisen meren Suuren Pyörteen ja Nerakan temppelin välillä. 'Tiimalasivelhon lohikäärmeet' on taattua Weis&Hickman-laatua ja kertoo viimeisen osan niin monelle rakkaan Raistlinin tarinasta, kuinka hänestä tuli mustan kuun velho, kuinka hän kukisti Fistandantiluksen ja tuli Menneen ja Nykyisen herraksi. Samalla moni muukin mysteeri ratkeaa. Tarina kulkee jouhevasti Mustan Kuningattaren vallan viimeisinä päivinä ennen tuhoa, henkilöhahmot ovat vahvoja ja omaperäisiä ja Raistlinkin paljastuu yhä syvällisemmäksi hahmoksi. Raistlin onkin loppujen lopuksi suuri kapinallinen, velho joka ei kumarra keisareita eikä jumalia ja haluaa kulkea omaa tietään vapaana. Pieniä kliseitä tietysti ajelehtii tarinassa ja jotkin "paljastukset" tuntuivat hieman teennäisiltä ja väkisin tarinaan myöhemmin sovitetuilta. Mutta pikku vioistaan huolimatta tarina on mahtava, koukuttava ja sujuva. Weisin ja Hickmanin muiden kirjojen tapaan myös 'Tiimalasivelhon lohikäärmeet' on vetävää, mukavaa ja nautittavaa ajanvietilukemista ilman suurempia pohdintoja tai teoreettis-filosofisia dialogeja. Suosittelen 'Tiimalasivelhon lohikäärmeitä' kaikille, jotka ovat lukeneet Kronikat ja aiemmat Kadonneet kronikat, sillä muuten kokonaisuutta ei käsitä. Mutta mainiota kesälukemista kenelle tahansa aiheeseen perehtyneelle. Arvosana: 9-.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Tiimalasivelhon lohikäärmeet

Margaret Weis, Tracy Hickman Julkaistu: marraskuu 17, 2009
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: dragonlance, dungeons & dragons, lohikäärmeet

Alkuteos ilmestynyt 2009. Suomentanut Mika Renvall. Kannen kuva: Matt Stawicki. Sidottu.

Raistlin Majeresta on tullut mustan kaavun velho ja hänellä on hallussaan lohikäärmekristalli. Hän matkustaa Nerakaan vahvistamaan voimaansa Mustan Kuningattaren palveluksessa.

Mutta Raistlin ymmärtää, että jos Takhisis voittaa, hän jää ikuisesti Kuningattaren orjaksi.

Raistlin aloittaa vaarallisen ja tappavan pelin. Hän toimii kaksoisagenttina ja tarjoaa palveluksiaan sekä valon että pimeyden voimille työskennellen keisari Ariakaalle ja Nerakan vastarintaliikkeelle.

Kumppanusten viimeinen seikkailu.

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kevätaamun lohikäärmeet (Dragonlance: Kronikat, #3)Mustan kuningattaren lohikäärmeet (Dragonlance: Kadonneet kronikat, #2)Talviyön lohikäärmeet (Dragonlance: Kronikat, #2)Syyshämärän lohikäärmeet (Dragonlance: Kronikat, #1)Kääpiökuilujen lohikäärmeet (Dragonlance: Kadonneet kronikat, #1)
Paikalla 1 jäsen ja 59 vierailijaa
Salka
Uusin jäsen: Maketsu
Jäseniä yhteensä: 9720