Kirja-arvio: Jumalten sota

Kirjoittanut Midori - 4.0

Täytyy nyt sanoa, että Rick Riordan päätti sarjansa tyylillä. Koko sarjan kliseisyydestä huolimatta loppuhuipennus oli mitä mieleenpainuvin. Sarjalle yeisesti ominainen huumori ja naseva sanailu jäivät Jumalten sodassa taka-alalle ja keskiössä pyörivät hahmot suhteineen sekä alati lähestyvä tuomionpäivän sota Kronosta vastaan. Kirjan tunnelma oli pitkään samalla tasolla kuin viimeisessä Harry Potterissa. Raskas ja synkkä, juoksua aikaa ja sotaa vastaan. Ja lopulta pienet sankarit kokoontuivat yhden johtajan alle. Sarja oli upea kokemus ja Riordanin hahmot kasvoivat selvästi koko sarjan ajan ja tämä näkyi varsinkin viimeisessä osassa. Minua kuitenkin jäi hieman kaivelemaan se, että koko sarjan ajan kohuttu suuri ennustus jäi taka-alalle ja toteutui hieman puolivillaisesti. Ja seuraava iso paha ennustus putkahti vielä puolivillaisemmin. Siitä sai kuitenkin mielikuvan, että sarjalla olisi edes pieni mahdollisuus saada jatkoa. Sarja oli kokonaisuutena hieno joten jatkoa saisi puolestani tulla :)
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Jumalten sota

Rick Riordan Julkaistu: kesäkuu 29, 2010
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret, seikkailu
Avainsanat: antiikin mytologia

Alkuteos ilmestynyt 2009. Suomentanut Ilkka Rekiaro. Kansikuva: John Rocco.
Sidottu.

Menestyssarjan loistokkaassa päätösosassa merenjumalan poika puolustaa länsimaista sivistystä

Newyorkilainen ongelmanuori Percy Jackson on valmistautunut koko vuoden puoliveristen leirillä sotaan Kronosta vastaan. Titaanien valtias armeijoineen on vahvempi kuin koskaan, ja puoliveristen leiristä Kronoksen joukkoihin siirtyneet luopiot vain vahvistavat sitä. ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Merenjumalan poika (Olympoksen sankarit, #2)Haadeksen talo (Olympoksen sankarit, #4)Vaiennut oraakkeli (Apollon, #1)Eksynyt sankari (Olympoksen sankarit, #1)Tyrannin hauta (Apollon, #4)
Paikalla 3 jäsentä ja 55 vierailijaa
Kimble, Eija, Pisania
Uusin jäsen: Bea balk
Jäseniä yhteensä: 9088