Kirja-arvio: Rautainen unelma

Kirjoittanut tintti89 - 3.0

Tämä kirja jakaa omatkin mielipiteeni kahtia. Idea ja juoni ovat hyviä, mutta toteutus ei onnistunut laisinkaan. Omaan makuuni kuvailua on aivan liikaa, eikä kirjaan pysty keskittymään. Juoni on mielestäni loistava kuvaus Hitlerin toimista, vaikka ei ihan todenmukainen olekaan. Kirjan henkilöt jäivät suurimmaksi osaksi aivan tunemattomiksi. Kirjan loppuvaiheillakaan en tiennyt, kuka lopulta johti ketäkin. Kirjailija oli nähnyt vaivaa keksiessään samankaltaisia nimiä, kuin oikeastikin eläneillä ihmisillä. Jagger itsessään on melko fantasiamainen henkilö, luonne ja tyyppi vaihtuu kirjan edetessä totaalisesti. Kirjan loppu oli melko omalaatuinen, sopi tosin tälle kirjalle hyvin. Kirjan "arvostelu" meni kyllä itseltäni aivan ohi, en tajunnut puoliakaan, mitä arvostelija yritti sanoa. Toisin sanottuna sen olisi voinut jättää pois. Tällaisenaan en kirjaa kovin helpolla lähde suosittelemaan, sillä toteutus on sen verran heikko.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Rautainen unelma

Norman Spinrad Julkaistu: heinäkuu 10, 2008
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, vaihtoehtohistoria
Avainsanat: prix apollo -palkinto, satiiri

Alkuteos ilmestynyt 1972. Suomentanut Vuokko Aitosalo. Kansi: Jani Nummela. Nidottu.

Prix Apollo 1974. Nebula-palkintoehdokas 1972.

Lähde Adolf Hitlerin mukana kauas Maan tulevaisuuteen, jossa vain Feric Jaggar mahtavan Teräskomentajansa avulla voi pelastaa ihmiskunnan viimeiset rippeet pirullisten dominaattorien ja heidän mutanttiarmeijansa kynsistä!

Hakaristin herra

voitti Hugo-palkinnon vuoden 1954 parhaana tieteisromaanina, ja ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Mustat joutsenet: Mikä muuttaa maailmaa seuraavaksi?Nova 2014 -antologia (Nova-antologiat, #1)Kuoleman kellaritHard Luck CafeJähmettynyt yhteiskunta
Paikalla 1 jäsen ja 52 vierailijaa
Pisania
Uusin jäsen: Tino Vehoniemi
Jäseniä yhteensä: 9367