Dinosauruspuisto (Jurassic Park #1) - Michael Crichton8

Kirja-arvio :: Dinosauruspuisto

Kirjoittanut tintti89

Tämä kirja on aina vain yhtä hyvä. Se on erittäin nopalukuinen ja kirjailijalla on loistava kirjoitustyyli. Juoni etenee loogisesti eteenpäin ja kirjassa kerrotaan kaikki tapahtumat tapahtumahetkellä. Tekstin lomassa olevat kaaviot ja taulukot keventävät tekstiä juuri sopivassa määrin, vaikka niistä ei paljoa ymmärräkään. Miinusta kirjailijan laiskuudesta jännittävissä kohdissa, mitään ns loppuhuipennusta ei tapahdu vaan henkilöt vain selviytyvät tapahtumasta. Kirjan henkilöillä oli liian samankaltaiset nimet, itse en kirjan loputtuakaan tiennyt kaikkien osallisuutta puiston toimintaan liittyen. Osaan henkilöistä oli keskitytty paljon, esimerkiksi Lex oli saanut ärsyttävän, hemmotellun pikkukakaran osan. Grant oli saatu kuvattua hyvin rauhalliseksi, juuri professorimaiseksi professoriksi. Kirjan loppu jäi erittäin pahasti kesken. Paljon kysymyksiä jäi vastausta vaille, mutta ehkä niitä aukaistaan sitten seuraavassa osassa. Olisin toivonut loppuun hieman muidenkin näkökulmaa kuin vain Grantin. Kaiken kaikkiaan kirja on erittäin suositeltava, varsinkin jos on yhtään kiinnostunut dinosauruksista ja geeniteknologiasta.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?


Dinosauruspuisto

Alkuteos ilmestynyt 1990. Suomentanut Tarmo Haarala. Päällys: Ulla Sainio. 2. painos 1993. Sidottu, kansipaperi.

Hirmuliskot ovat jälleen maan päällä – elävinä!

Huima tieteisseikkailu, jossa ihmistä vastassa ovat hänen omat aikaansaannoksensa, äärimmilleen kehitetty tietokone- ja geeniteknologia ja muinaisaikojen suunnattomat, tarunomaiset hirviöt, jotka hän niiden avulla on herättänyt henkiin.

Maailma on tulvillaan mitä ihmeellisimpiä huvipuistoja ja mielikuvitusmaita, Mutta tämä viidakkosaarelle Costa Rican edustalle luotu eläinpuisto lyö ne kaikki laudalta: siellä saa nähdä ilmieläviä dinosauruksia, jotka nykyaikainen geeniteknologia on herättänyt eloon muinaisakojen hämäristä.

Puiston turvallisuudesta on huolehdittu äärimmäisen tarkasti: kukin laji on varmassa tallessa omassa sähköaidan eristämässä aitauksessan eivätkä dinosaurukset pysty lisääntymään omin avuin. Mutta jokin näyttää menneen vikaan: koha kuullaan, että mantereella on tavattu oudonnäköisiä liskoja, jotka ovat erityisen mieltyneitä pikkulapsiin.

Nyt joutuvat dinosauruspuiston perustajat kutsumaan asiantuntijoita apuun. Ja siitä alkaa henkeäsalpaava, pelottavan todentuntuinen seikkailu, ihmisen kilpajuoksu ajan ja oman nokkeluutensa kanssa hänen yrittäessään torjua väistämättömältä näyttävän katastrofin.

Tähän romaaniin perustuu Steven Spielbergin suurelokuva Jurassic Park.