Kirja-arvio: Kotimaa

Kirjoittanut sansa - 4.0

'Kotimaassa' Salvatore ottaa täysin omanlaisensa kannan kertoessaan Menzoberranzanista ja droweista, jotka yleensä nauttivat juonimisesta yli kaiken. Hän myös sortuu välillä varsin mahtipontiseksi, mutta tuo mustien haltioiden valtakunnan mukavasti tutuksi. Päähenkilö Drizzt on erilainen nuori, ja se on rankkaa Llothin ja matriarkkaäidin valvovien silmien alla. Onneksi sielläkin on mahdollista löytää oma tiensä. Kirja pursuaa mehukkaita henkilöhahmoja ja pitää jännityksen päällä alusta loppuun. Hienoa kirjan kannalta on myös se, että henkilöiden oikukkaimmatkin teot voidaan panna vallanhimon ja Lukkikuningattaren piikkiin. Parempia perusteluja ei kaivata, ja se saa aikaan kestävän yllätyksellisyyden.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Kotimaa

R. A. Salvatore Julkaistu: 1995
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: dungeons & dragons, forgotten realms

Alkuteos ilmestynyt 1990. Suomentanut Mika Renvall. Kannen kuva: Jeff Easley. 3. painos 2004. Nidottu.

Outo ja eksoottinen Menzoberranzan on drow-haltioiden mahtava kaupunki. Nämä mustat haltiat elävät maassa, jossa perheet taistelevat keskenään ja satumaiset hirviöt nousevat valottomista syvyyksistä.

Mustia haltioita yhdistää häikäilemätön vallanhimo. Nuori puhdassydäminen ylimys Drizzt Do'Urden joutuu miettimään kuinka elää kunniattoman kansansa ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Drizztin legenda -antologia: Kootut kertomuksetKuninkaan nousu (Kumppanusten kirja, #2)Metsästäjän yö (Kumppanusten kirja, #1)Kharonin kynsi (Ikikesä, #3)Vastustaja (Maailmanjako, #3)
Paikalla 2 jäsentä ja 34 vierailijaa
Astorethein, LordStenhammar
Uusin jäsen: Emi
Jäseniä yhteensä: 9106