Kirja-arvio: Maanpaossa

Kirjoittanut sansa - 3.0

Drizzt on nyt entistäkin tavoitellumpi drow, kun hän on päässyt pakenemaan Menzoberranzanista perheensä luota. Do'Urdenin huone tosin on hänen kintereillään, eikä vain perherakkauden takia, kuten jo 50-vuotiaaksi ehtinyt musta haltija hyvin tietää. Tämä sarjan toinen osa käsittelee persoonan kahtia-jakautumista monien henkilöhahmojen kautta. Salvatore päätyy toteamaan, että ulkoiset puitteet vaikuttavat ratkaisevasti persoonan kehittymiseen ja muuttumiseen. Kirjan henkilöiden tapauksissa tämä usein johtaa kohti ikävämpää suuntaa... ja sapeleihinsa luottava Drizzt joutuu myöntämään myös ystävien tarpeen. Kun ensimmäisessä osassa keskitytään kuvaamaan Menzoberranzania ja droweja, tässä kirjassa tunkeudutaan Uumenenalan villeihin ja näennäisesti asumattomiin osiin. Itse nautin illithid-yhteiskuntaan tutustuttavasta osiosta erityisen paljon, sillä näistä kummitusmaisista olioista en ollut aiemmin lukenut juuri mitään. Musta haltija -sarja imaisi minut sisuksiinsa on ensimmäisen kirjan myötä, ja into vain kasvoi "Maanpaon" aikana. Kirjaan tarttuessaan kannattaa kylläkin varautua usein pitkiksi venyviin taistelukohtauksiin.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Maanpaossa

R. A. Salvatore Julkaistu: 1995
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: dungeons & dragons, forgotten realms

Alkuteos ilmestynyt 1990. Suomentanut Mika Renvall. Kannen kuva: Jeff Easley. 2. painos 2001. Nidottu.

Uumenenalan käytävät, joiden synkkiä vaaroja maanpinnan asukas osaisi tuskin kuvitella, haastavat jokaisen, joka niissä vaeltaa. Drizzt Do'Urden ja hänen maaginen kissansa Guenhwyvar kuuluvat noihin vainottuihin. Paettuaan kotimaastaan Drizztin on nyt vallattava itselleen uusi koti tuosta valottomasta labyrintista. Samaan aikaan hänen on varottava takaa-ajajia, sillä mustien haltioiden tapoihin ei kuulu antaa anteeksi.

Muita kirjoja joista saatat pitää

Drizztin legenda -antologia: Kootut kertomuksetViimeisellä kynnyksellä (Ikikesä, #4)Metsästäjän yö (Kumppanusten kirja, #1)Kharonin kynsi (Ikikesä, #3)Vartija (Maailmanjako, #5)
Paikalla 40 vierailijaa
Uusin jäsen: Suvi Ukkonen
Jäseniä yhteensä: 8873