Kirja-arvio: Aurinkojen huone

Kirjoittanut Eija - 4.5

Virkistävää oli lukea jotain muuta vaihteeksi kuin ”Ilmestysten avaruus” sarjaa. Kirja alkoi erittäin lumoavasti ja koko alkupuoliskossa oli sellaista ihmeen tuntua, että olin haltioissani. Kummalliset olennot, tolkuttomat mittasuhteet ja aikakäsitykset olivat huimia. Keskivaihe oli hieman tavallisempaa jännitystä, mutta ei missään nimessä huonoa. Loppupuoliskossa, missä mysteerit alkoivat selvitä, tapahtui jälleen nostetta ja ekstra mielenkiintoa tarinaan. Kirja on jaoteltu useaan osaan. Jokaisen osan aloittaa Abigail Gentianin tarina, joka sijoittuu 6 miljoonaa vuotta ennen kirjan päätapahtumia. Nämä(kin) jaksot olivat läpi kirjan mielenkiintoisia ja ne sisältävät myös fantasiaa.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Aurinkojen huone

Alastair Reynolds Julkaistu: heinäkuu 6, 2010
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifiavaruusooppera

Alkuteos ilmestynyt 2008. Suomentanut Hannu Tervaharju. Nidottu.

Arthur C. Clarke -palkintoehdokas 2009.

Avaruusoopperan huippunimi laajentaa tajuntasi linnunratamaisiin mittasuhteisiin!

Kuusi miljoonaa vuotta sitten, ihmiskunnan avaruusmatkailun aamunkoitteessa, Abigail Gentian teki itsestään tuhat kloonia ja lähetti ne galaksiin keräämään enemmän muistoja ja viisautta kuin yksikään ihmisyksilö kykenisi koskaan hankkimaan Einsteinin lakien ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Pintakuvio (Kulttuuri, #5)Saga: Kolmas kirja (Saga, #3)Fraktaaliruhtinas (Kvanttivaras-trilogia, #2)The Force Awakens: KuvasanakirjaKvanttivaras (Kvanttivaras-trilogia, #1)
Paikalla 4 jäsentä ja 37 vierailijaa
Pisania, punakettu, Thialfi, punnort
Uusin jäsen: Toni Vilkkinen
Jäseniä yhteensä: 9368