Kirja-arvio: Noitanainen

Kirjoittanut Matti Karjalainen - 3.0

asmine Galenornin "Noitanainen" (Pauna Media Group, 2010) aloittaa Toinen todellisuus -sarjan, jota varten kustannustoimittajat ovat lanseeranneet ihkaoman termin "pararomantiikka". "Noitanainen" kertoo kolmesta sisaruksesta, jotka ovat paitsi puoliksi ihmisiä ja puoliksi yliluonnollisia olentoja (keskinkertainen noita, tuore vampyyri ja naiivi muodonmuuttaja-kissanainen), niin myös Toiseksi Todellisuudeksi kutsutun satumaailman tiedustelupalvelun salaisia agentteja. Juonesta ei kannata liiemmin sanailla, mutta siihen sisältyy vähän kliseistä amuletinmetsästystä, vaarassa oleva maapallo, japanilaissyntyinen kettuhenki, viittauksia erilaisiin taruihin, hupaisasti nimettyjä demoneja (Lucifer-Luke - oikeasti!) ja kaiken huipentumana hurjan iso lohikäärme. Seikkailun ja muun touhotuksen ohessa ehditään miettiä ihmissuhteita ja harrastaa tarkoitushakuisesti seksiä erilaisten myyttisten olentojen kanssa, jotka ovat toinen toistaan parempia rakastajia. Treffejä voi solmia vaikka Anonyymien Vampyyrien kokoontumisissa. Jos "Noitanainen" ei olisi niin älytön kuin se on, ei sitä olisi todennäköisesti pystynyt lukemaan loppuun, mutta nyt se meni sujuvasti camp-hömpän kategoriaan. Suositellaan Sookie Stackhousen ja Mustan tikarin veljeskunnan ystäville, jotka eivät ota lukemistojaan liian vakavasti!
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Noitanainen

Yasmine Galenorn Julkaistu: syyskuu 10, 2010
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiaurbaani fantasia, paranormaali romantiikka
Avainsanat: keijut, lohikäärmeet, noidat, vampyyrit

Alkuteos ilmestynyt 2006. Suomentanut Elisa Valtonen. Nidottu.

"Olemme D’Artigon siskokset: puoliksi ihmisiä, puoliksi yliluonnollisia olentoja. Olemme neuvokkaita ja seksikkäitä Toisen Todellisuuden Tiedustelupalvelun agentteja. Erikoinen verenperintömme saa kuitenkin yliluonnolliset kykymme lamaantumaan aina väärään aikaan. Kun siskoni Delilah on stressaantunut, hän muuttuu juovikkaaksi kissaksi. Siskoni Menolly puolestaan on vampyyri, joka yrittää edelleen ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Sydän taikamatollaPunaista (Kehä, #2)Tyttö ikkunassaTäyttyneiden toiveiden maaKartanon peto: Kauhuromanttinen lännenromaani
Paikalla 43 vierailijaa
Uusin jäsen: Inga Honkamäki
Jäseniä yhteensä: 9748