Artemis Fowl: Atlantiskompleksi (Artemis Fowl #7) - Eoin Colfer8

Kirja-arvio :: Artemis Fowl: Atlantiskompleksi

Kirjoittanut Billy

Artemis Fowleista tämä kirja on mielestäni tähän mennessä huonoin. Takakannen perusteella kirja oli äärimmäisen mielenkiintoinen, mutta sitten kun luin sen, se oli suoraansanottuna vähän tylsä. Ei mitään Artemiksen tavanomaisia neronleimauksia tai äärettömän kiperiä tilanteita. Niitä kyllä yritettiin luoda, mutta aika huonosti onnistuttiin. 4 tähteä, koska Artemiksen sairaus ja toinen persoona olivat loistavia. Lisäksi lempihahmoani Butleria kuvattiin paljon (eli paljon plussaa). Lisäksi tarinan pahista kuvattiin tarkemmin kuin muissa kirjoissa ja tällä kertaa se ei ollut mikään tunteeton mielipuolihyyppä, joka halusi valloittaa maailman ( josta myös plussaa). Jos olet lukenut muut Artemis Fowlit niin lue vain pois, tämähän voi olla vaikka paras kirja jonkun muun mielestä. Mutta jos et ole lukenut muita Artemis Fowleja niin ei kannata koskeakkaan; Lue parhaat päältä ensin ;------------)

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Artemis Fowl: Atlantiskompleksi

Alkuteos ilmestynyt 2010. Suomentanut Jaakko Kankaanpää. Sidottu.

ONKO ARTEMIS FOWL PARANTANUT TAPANSA?

Artemis Fowl täyttää viisitoista ja kutsuu joukon keijuja Islantiin. Hänen uusimman hankkeensa tarkoituksena on – uskokaa tai älkää – pelastaa koko maailma ilmastonmuutokselta. Keijut huomaavat Artemiksen käytöksessä muutakin outoa ja epäilevät oireiden viittaavan atlantiskompleksiin.

Sairaus iskee syyllisyytensä kanssa kamppaileviin rikollisiin, ja Artemis on vain vauhdittanut sitä sekaantumalla keijujen taikapuuhiin. Kun hyytelömäiset robotit iskevät Islannin kamaralle täysin odottamatta, keijujen on pakko miettiä tehokkaita parannuskeinoja. Jotain vielä pahempaa on luvassa.

Artemis Fowl muuttuu… kiltiksi.

Kavalan vihollisen lopullisena päämääränä on vedenalaisen Atlantiksen kaupungin tuhoaminen, mutta pahiksia ei ole ennenkään tyrmätty kohteliaisuuksilla. Onnistuuko komisario Holly Short palauttamaan Artemiksen rikollisen aivoarsenaalin entiselleen – ja hetkinen, onkohan sekään viisasta?