Kunhan Helen tulee - Mary Downing Hahn7

Kirja-arvio :: Kunhan Helen tulee

Kirjoittanut Matti Karjalainen

Kaksitoistavuotiaan Mollyn äiti on uusine miehineen ostanut vanhan kirkon maaseudulta ja niinpä edessä on muutto uuteen asuinympäristöön. Elämä voisi olla mukavaa ja idyllistä, ellei seitsenvuotias sisarpuoli Heather tekisi Mollyn ja hänen veljensä elämästä suoranaista helvettiä. Heather suhtautuu avoimen vihamielisesti uusioperheen muihin jäseniin, ja toivoo pääsevänsä heistä eroon mitä pikimmin. Edellä kuvattu on kuitenkin pientä siihen verrattuna mikä odottaa kun Heather löytää lähistöltä samanikäisenä kuolleen Helen-tytön haudan. On aivan kuin tyttö keskustelisi jonkun kanssa, ja asiaan ainoana perheenjäsenenä vakavasti suhtautuva Molly saakin pian kuulla sisarpuolensa pahaenteisen uhkauksen: "Odotahan kunnes Helen tulee. Silloin saat katua kaikkea mitä olet tehnyt minulle..." Mary Downing Hahnin "Kunhan Helen tulee : kummitustarina" on nuortenkirja, joka yliluonnollisten elementtiensä kautta sivuaa myös uusioperheiden sisäisten skismojen, sisaruskateuden, mustasukkaisuuden ja kauan mukana kannetun syyllisyyden kaltaisia teemoja. Nopealukuinen ja parhaimmillaan aidosti hyytävä kummitusromaani ei ole henkilökuvauksensa ja osin epäuskottavien juonenkäänteidensä puolesta aivan täysosuma, mutta puutteistaan huolimatta ajaa asiansa esiteini-ikäisten kauhuromaanina.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Kunhan Helen tulee

Kunhan Helen tulee: Kummitustarina. Alkuteos Wait Till Helen Comes: A Ghost Story ilmestynyt 1986. Suomentanut Renne Nikupaavola. Sidottu.

Texas Bluebonnet -palkinto 1989, Dorothy Canfield Fisher -lastenkirjallisuuspalkinto 1988, Pacific Northwest Library Association Young Reader’s Choice Award 1989, Iowa Children’s Choice Award 1990, Rebecca Caudill Young Readers’ Book Award 1990. 

Mollyn äiti ja isäpuoli ovat ostaneet asunnokseen vanhan kirkon maalta. Kirkon takana on vanha hautausmaa. Siellä on unohdettu 7-vuotiaan Helenin hauta, jonka Mollyn sisarpuoli löytää ja joutuu pian Helenin pauloihin. Pystyykö Molly pelastamaan sisarpuolensa Helenin haamun vallasta?

Kunhan Helen tulee on jännittävä kummituskirja tytöille.