Kirja-arvio: Taikuuden taakka

Kirjoittanut Billy - 4.0

Kirja oli mielestäni paras tästä 'Chrestomancin maailmat' sarjasta ilmestyneistä kirjoista. 4 tähteä, koska alku oli hidas ja kaikkia setiä ja tätejä oli aivan liikaa muistattevaksi, mutta sen jälkeen kun päästiin vauhtiin, en ainakaan itse laskenut kirjaa. Diana Wynne Jonesin kirjat ovat omasta mielestäni satumaisen ihania ja tavattoman omaperäisiä, eikä niissä törmää tavallisiin fantasiakliseisiin. Kirja on loistava esimerkki, vaikka ei tosin paras Jonesin kirjoista. Suosittelen kaikille, jotka ovat ennestään lukeneet Jonesin kirjoja ja pitäneet niistä, sillä tämä on aivan ihana. Ja miksei myös niille, jotka eivät aikaisemmin ole kyseiseltä kirjailijalta mitään lukenut. Riemastuttavaa komediaa, ja ripaus draamaa; eli omasta mielestäni fantasiaa parhaimmillaan. Kannattaa muuten lukea ensimmäiset osat, jotta olisi vähän taustaa Kissan ja Janetin taustoista. Tarinan kannalta se ei tosin ole kovin relevanttia.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Taikuuden taakka

Diana Wynne Jones Julkaistu: toukokuu 20, 2011
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 2006. Suomentanut Ville Viitanen. Sidottu.

Tervetuloa Chrestomancin maailmoihin! Siellä taikuus on tavallista mutta väärissä käsissä vaarallista…

Eric ”Kissa” Chant on juuri näyttänyt tietäjänmahtinsa nenäkkäälle tallipojalle, kun hän jo saa nuhteet itseltään Chrestomancilta. Linnan sisätiloissa taikominen on ehdottomasti kiellettyä. Kummia alkaa kohta kuitenkin tapahtua. Auttaessaan Mariannea etsimään kuritonta ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Caapparin kääty (Roistoakatemia, #1)Käärmeenlumooja (Faunoidit, #1)Varjojen kaupungit I–IIIEksynyt sankari (Olympoksen sankarit, #1)Weed
Paikalla 69 vierailijaa
Uusin jäsen: Inka Matilda
Jäseniä yhteensä: 9886