Kirja-arvio: Veden alla

Kirjoittanut Matti Karjalainen - 3.5

"Olla tahtoisin alla mainingin tuolla tursaan puutarhassa turvassa [...] Me tsimmattais, ja gimmat sais korut koralleista syvyyden Joka boitsu, giltsi olis ihan et voi piltsi kun hiffaisivat mestan hyvyyden [...] Niin se on joo, ei kukaan oo ees tursaan puutarhassa turvassa ei edes tursaan puutarhassa turvassa..." (Freud, Marx, Engels & Jung: Tursaan puutarhassa) Kat Fallsin "Veden alla" on kohtalaisen onnistunut nuorten scifi-romaani, jossa lähitulevaisuuden maailmaa on kohdannut pahemmanlaatuinen ekokatastrofi; jäävuoret ovat sulaneet ja melkoinen osa maailmaa on jäänyt veden alle. Niinpä pieni osa ihmiskunnasta onkin siirtynyt merenalaisiin siirtokuntiin, joissa he kuvainnollinen hiki hatussa viljelevät merilevää ja kasvattavat tonnikalalaumoja. Siirtokuntien asukkaiden elämä ei ole muutenkaan järin helppoa, sillä esivalta on kelvotonta ja meret kätkevät syvyyksiinsä ikäviä salaisuuksia, mutta suurinta kauhua herättää kuitenkin Krottiliigaksi kutsuttu lainsuojattomien joukko, joka ei kaihda veritekoja ja jota johtaa kammottava Hämyksi kutsuttu mies. Tähän seikkailuun tempaistaan mukaan 15-vuotias Ty-poika sekä pinnan yläpuolelta saapunut, kadonnutta veljeään etsivä Gemma-tyttö. Nopealukuisessa ja viihdyttävässä romaanissa teemoja etsitään niin ekoscifin kuin perinteisen western-kuvastonkin puolelta, ihan söpöä rakkaustarinaa unohtamatta. Suositellaan seiskaluokkalaisista ylöspäin.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Veden alla

Kat Falls Julkaistu: maaliskuu 23, 2011
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, nuoret, seikkailu
Avainsanat: ekokatastrofit

Alkuteos ilmestynyt 2010. Suomentanut Arja Gothóni. Ulkoasu: Terhi Haikonen. Sidottu.

Sukella suureen seikkailuun valtamerten syvyyksiin.

Valtameret ovat peittäneet alleen suuren osan mantereista, ja 16-vuotias Ty-poika on elänyt koko ikänsä meren pohjassa. Maan päälle jääneet karsastavat outoa siirtokuntaa. Huhutaan, että sen jäsenillä on ihmeellisiä kykyjä. Voiko ihmisille pinnan alla kehittyä kalojen ominaisuuksia? Uudisraivaajien elämää ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Atlantiksen aarreaitta (Seikkailukirjasto, #2)Kirjoitus kuun valossa (Zone 5, #1)Kävelevät koneet (Kävelevät koneet, #1)SupernaturalistiVaara uhkaa Marsista
Paikalla 3 jäsentä ja 41 vierailijaa
Pete, Skie, Jouni
Uusin jäsen: Lauri Wallivaara
Jäseniä yhteensä: 9379