Kirja-arvio: Uusi oppilas

Kirjoittanut Matti Karjalainen - 2.0

Kate McMullanin "Uusi oppilas" (Sanoma Magazines, 2010) aloittaa uuden Lohikäärmeakatemia -kirjasarjan, jonka ensisijainen kohderyhmä löytynee alakoulun pienimmistä oppilaista (kakkoset, kolmoset). Sarjan päähenkilö on kaksitoistavuotias Wiglaf-poika, joka asuu yhdessä isänsä, äitinsä ja yhdentoista veljensä kanssa pienessä röttelössä. Kun kiertelevä trubaduuri ennustaa, että Wiglafilla on edessään loistava tulevaisuus sankarina, tulee hän pestautuneeksi akatemiaan, josta valmistuu urhoollisten lohikäärmeiden tappajia. Hieman hankalaksi tilanteen tekee kuitenkin se, ettei Wiglaf pysty itse tekemään pahaa kärpäsellekään, mutta siitä huolimatta jonkun pitäisi tehdä selvää ilkestä Gorzil-lohikärmeksestä... Sarja sisältää ensimmäisen osansa perusteella hyvin perinteisiä ja sinänsä ihan kiinnostavia fantasia-aineksia (taikamiekka, puhuva porsas, erilaisia salaisuuksia ja niin edelleen), mutta jättää ne vähän puolitiehen, eikä turhan lyhyeksi ja pintapuoliseksi jäävä tarina ole kovinkaan ihmeellinen tai hauska, vaikka humoristiseksi kai se on tarkoitettu.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Uusi oppilas

Kate McMullan Julkaistu: helmikuu 2011
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, lapset
Avainsanat: huumori, lohikäärmeet

Alkuteos ilmestynyt 1997. Suomentanut Jani Bohm. Kuvitus: Bill Basso. Sidottu.

Wiglaf on nuori poika, joka saa kuulla kiertelevän trubaduurin suusta ennustuksen: hänestä tulee suuri sankari. Wiglaf suuntaa lemmikkipossunsa Orvokin kanssa Lohikäärmeakatemiaan, jossa hän ajattelee suuria sankareita koulutettavan. Akatemiassa koulutetaan nimittäin surmaamaan lohikäärmeitä. Suunnitelmassa on vain yksi ongelma – Wiglaf ei kestä nähdä pisaraakaan verta...

Muita kirjoja joista saatat pitää

Sandman: Maailmainloppu (Sandman deluxe, #8)Pimeyden kuningatar (Varjometsästäjät, #3)Musta sankariTähtihattu (Kiekkomaailma (nuortenkirjat), #3)Jalokivien jäljillä (Redwallin taru, #9)
Paikalla 1 jäsen ja 68 vierailijaa
Fievre
Uusin jäsen: valde määttä
Jäseniä yhteensä: 9318