Kirja-arvio: Uponnut maailma

Kirjoittanut haplotus - 3.0

Aiheensa puolesta Uponnut maailma oli erittäin kiehtova kirja - ilmastonmuutoksen aiheuttama maailman rehevöityminen sankaksi viidakoksi sai mielikuvituksen lentoon. Mietin pitkään antaako kirjalle neljä vai kolme tähteä. Neljä olisi ollut perusteltua aiheen ja sen kuvauksen kautta, mutta päädyin lopulta kolmeen. Varsinaisesti tarina itsessään ei tehnyt vaikutusta vaan tuntui joissain paikoin turhaltakin. Lisäksi mukana oli joitakin elementtejä, joita kirjailija ei saanut toimimaan loppuun saakka, vaan ne jäivät irrallisiksi ja vaivaamaan lukijaa. Eivät samalla tavalla pohdituttamaan kuin kirjan perustason aihe, vaan häiritsemään koska vastausta ei annettu.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Uponnut maailma

J. G. Ballard Julkaistu: toukokuu 6, 2011
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifidystopia
Avainsanat: ekokatastrofit

Alkuteos ilmestynyt 1962. Suomentanut Mika Renvall. Kannen kuva: Jukka Murtosaari. Sidottu.

Maapallon lämpötila on noussut kymmeniä asteita. Asutusta on enää vain lähellä napa-alueita. Valtaosa maailmasta on soista viidakkoa. Pohjois-Grönlannista lähetetään retkikunta tutkimaan Lontoon aluetta, joka on uponnut lietteen alle ja erilaiset liskot ovat vallanneet sen. Vain muutama asukas sinnittelee siellä asuen talojen yläkerroksissa, jotka eivät ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Poltettu maa (Maze Runner, #2)Halki ikiyön (Paljaan taivaan alla, #2)Labyrintti (Maze Runner, #1)Uusi maa (MaddAddam-trilogia, #3)Paljaan taivaan alla (Paljaan taivaan alla, #1)
Paikalla 2 jäsentä ja 53 vierailijaa
Fievre, Pisania
Uusin jäsen: Pekka Hurjanen
Jäseniä yhteensä: 9100