Verta sakeampaa (Sookie Stackhouse #5) - Charlaine Harris6

Kirja-arvio :: Verta sakeampaa

Kirjoittanut Sapfo

Suomennos vie terän Charlainen värikkäästä kielestä. Amerikan Eteläinen murre korostaa hahmoja ja luo ilmapiirin. Ehdottomasti autenttisempi ja viihdyttävämpi englanniksi! Suomentaja on saanut vain pintaraapaisun kirjan mielenkiintoisesta tunnelmasta. Mutta, nostan hattua yritykselle, joka muutoinkin saataa olla vaikea. Tuskin Louisianalainen murre, käännettynä suomeksi olisi kovin kiinnostava. Enkä usko että sille olisi Suomalainen vastine. Kuitenkin, ehdottoman oivaa viihdykettä, jopa vaativammalle lukijalle!

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?


Verta sakeampaa

Alkuteos ilmestynyt 2005. Suomentanut Sari Kumpulainen. Sidottu.

Sookie Stackhouse ei muuta kaipaisi kuin mukavaa, rauhallista elämää, mutta se jää aina vain kaukaisemmaksi haaveeksi. Louisianalaisen telepaattitarjoilijattaren elo on kaikkea muuta kuin seesteistä, etenkin kun lähipiiriin kuuluu vaarallisen vetäviä vampyyrejä, uuden laumanjohtajan valinnasta kamppailevia ihmissusia ja muita muodonmuuttajia, omaa perhettä myöten.

Pian koittaa ensimmäinen täysikuu sen jälkeen, kun Sookien veljeä puri ihmispuuma, ja nyt Jasonia odottaa muodonmuutos puumaksi. Tämän Sookie vielä kestäisi, mutta hänen sisarellinen huolensa muuttuu sydäntä hyytäväksi peloksi, kun sala-ampuja ottaa paikalliset kaksiluontoiset tähtäimeensä.

Jason voi olla seuraava uhri, mutta Sookiella on myös toinen syy pelätä: hänen veljensä uudet ihmispuumatoverit epäilevät, että Jason saattaa olla konna kaiken takana. Sookien on saatava todellinen syyllinen nalkkiin ennen täyttäkuuta – ellei sala-ampuja päätä hoitaa häntä esiin.

Amerikkalainen Charlaine Harris yhdistää Sookie Stackhouse -kirjoissaan populaarikulttuuria ja vanhoja eurooppalaisia myyttejä ainutlaatuisen koukuttavalla tavalla. Harris on nykyään maailman luetuimpia kirjailijoita. HBO:n menestyksekäs True Blood -tv-sarja perustuu Sookie Stackhouse -romaaneihin.

\"Harrisin viimeisin yliluonnollinen seikkailu on aivan yhtä viihdyttävä, jännittävä ja romanttinen kuin edelliset osat. [...] Sookien pisteliäs puheenparsi ja ensiluokkainen henkilökuvaus saavat tämän kirjan erottumaan joukosta.\" – Romantic Times