Ali Shaw'n esikoisromaanin juoni käynnistyi varsin nopeasti ja lumosi yksinkertaisuudellaan, kursailemattomalla nopeatempoisuudella ja vääjäämättömällä loppuratkaisun lähestymisellä. Joitakin suvantokohtiakin oli ripoteltu väliin keventämään vauhti, mikä antoi hetken aikaa miettiä asioiden kulkua ja spekuloida seuraavia käänteitä. Henkilöiden tunne-elämä oli osaltaan hyvin ennalta arvattavaa, mutta jotkin päätökset tuntuivat kummallisilta ja tilanteeseen sopimattomilta – aivan kuten todellisessa elämässäkin. Päähenkilöiden luonteet ja tunteet tuotiin selvästi esiin, eivätkä hahmot jääneet ohuiksi paperinukeiksi maailmaan leijailemaan. Sivuhenkilöt eivät kuitenkaan päässet oikeuksiinsa, vaan jäivät selvästi taustalle. Heidän syvyyttään olisin kaivannut lisää, sanoin kuin kuvausta maailmasta varsinaisten tapahtumapaikkojen ympärillä. Kirjan maaginen tunnelma, joka oli alueellisesti hyvin paikallista muuten ei-maagisessa reaalimaailmassa, oli kehitetty hyvin, eivätkä useimmat oudot luonnonvastaisuudet olleet liian räikeitä. Lisäksi näitä outouksia ei yritetty selittää liikaa tieteellä, myyteillä tai taikuudella. Siksi pienet lentävät naudat eivät tuntuneet liian todellisuuspohjaisilta tai ”tieteiskirjamaisilta”, vaan juuri siltä genreen oleellisesti kuuluvalta selittämättömältä. Ali Shaw'n esikoisromaani oli miellyttävä lukukokemus, jolle oli helppo antaa neljä tähteä. Voin suositella kirjaa lämpimästi kaikille oudosta maailmasta ja maagisesta realismista pitäville. Odotan innolla myös tulevia Shaw'n teoksia. Ehkä kirjallinen kehitys tuo kaivattua lisäsyvyyttä tarinan sivupolkuihinkin.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Tyttö joka muuttui lasiksi

Ali Shaw Julkaistu: maaliskuu 14, 2011
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: maaginen realismi

Alkuteos ilmestynyt 2009. Suomentanut Taina Wallin. Sidottu, kansipaperi.

Desmond Elliott -palkinto 2010. Costa First Novel Award -ehdokas 2010, Crawford-palkintoehdokas 2010, Tähtifantasia-palkintoehdokas 2012.

Sinä talvena St. Hauda's Landin syrjäisellä saariryhmällä nähtiin lentävän valkoisia variksia, suosta huhuttiin löytyneen läpikuultavia ihmisruumiita – ja Ida Maclaird muuttui hiljalleen lasiksi.

Nuori valokuvaaja Midas Crook törmää ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kuin viimeistä päivääPure muaHenkien labyrintti1Q84: Osat 1 & 2Enkelten verta
Paikalla 1 jäsen ja 35 vierailijaa
Thialfi
Uusin jäsen: Ruska
Jäseniä yhteensä: 9376