Artemis Fowl: Atlantiskompleksi (Artemis Fowl #7) - Eoin Colfer6

Kirja-arvio :: Artemis Fowl: Atlantiskompleksi

Kirjoittanut CaliFe

Varoitus: kirja-arvio sisältää juonipaljastuksia

Surullista kyllä, huonoin tähänastinen Arty. Jostain syystä Artemiksen sairaus ahdisti, vaikkakin alter-ego Orion oli täysi ääliö, ja sai nauramaan ääneen. Colfer oli jälleen onnistunut jättämään vähän sitomattomia lankoja auki, joten jatkoa on todennäköisesti luvassa. Opal Koboin menneisyyden kaksoisolento on vielä vapaana, eli voisi kuvitella että jotain kostoa on luvassa. Jännää että Colfer otti vanhan Kääntöpallon mukaan seitsemänteen osaan. Oli myös mielenkiintoista kuulla Turnballin ihmisrakkaudesta. Loppu oli hiukan traaginen heidän kannaltaan. Lempihahmoni Mulch oli taas kuvioissa yhden (ja puolen) kirjan tauon jälkeen. JEI, siitä plussaa. Kokonaisuudeltaan mennyt vähän poskelleen, mutta ihan OK. Ei muuta kuin odottelemaan seuraavaa

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Artemis Fowl: Atlantiskompleksi

Alkuteos ilmestynyt 2010. Suomentanut Jaakko Kankaanpää. Sidottu.

ONKO ARTEMIS FOWL PARANTANUT TAPANSA?

Artemis Fowl täyttää viisitoista ja kutsuu joukon keijuja Islantiin. Hänen uusimman hankkeensa tarkoituksena on – uskokaa tai älkää – pelastaa koko maailma ilmastonmuutokselta. Keijut huomaavat Artemiksen käytöksessä muutakin outoa ja epäilevät oireiden viittaavan atlantiskompleksiin.

Sairaus iskee syyllisyytensä kanssa kamppaileviin rikollisiin, ja Artemis on vain vauhdittanut sitä sekaantumalla keijujen taikapuuhiin. Kun hyytelömäiset robotit iskevät Islannin kamaralle täysin odottamatta, keijujen on pakko miettiä tehokkaita parannuskeinoja. Jotain vielä pahempaa on luvassa.

Artemis Fowl muuttuu… kiltiksi.

Kavalan vihollisen lopullisena päämääränä on vedenalaisen Atlantiksen kaupungin tuhoaminen, mutta pahiksia ei ole ennenkään tyrmätty kohteliaisuuksilla. Onnistuuko komisario Holly Short palauttamaan Artemiksen rikollisen aivoarsenaalin entiselleen – ja hetkinen, onkohan sekään viisasta?