Kirja-arvio: Posti kulkee

Kirjoittanut Jussi - 5.0

Posti kulkee nousee mielestäni parhaitten Kiekkomaailma-romaanien joukkoon. Se sijoittuu Ankh-Morporkiin ja kertoo toimintansa lopettaneen postilaitoksen elvyttämisestä. Juonessa on keskeisessä osassa Internetiä muistuttava semaforitorniverkosto, jota Pratchett on kehittänyt jo muutaman kirjan ajan. Savijaloilla-teoksesta tutut golemit saavat myös huomiota. Kirjan päähenkilö on harvinaisen onnistunut ja sivuhenkilötkin hyvin luotuja. Tarinassa ei ole mitään ylimääräistä (kuten ehkä joissain Pratchettin kirjoista), vaan juoni kulkee prologista loppuun saakka sujuvasti. Tuttuun tyyliin huumori toimii, mutta tärkeintä on tarina - ei vitsien kertominen. Matkan varrella kirjailija pääsee jopa esittämään mielipiteensä valtion laitosten yksityistämisestä. Sivuhuomiona ensimmäistä kertaa "aikuisten" Kiekkomaailma-kirja on jaettu lukuihin! Pratchett on julkaissut Kiekkomaailman loppupäässä romaaneita, joissa on uudet päähenkilöt ja jotka eivät varsinaisesti kuulu mihinkään alasarjaan. Tämä oli järkevä päätös joka toi sarjaan uutta voimaa. Posti kulkee on erinomainen kirja, joka ei vaadi lukijalta aiempien osien tuntemista. Kiekkomaailman kehittyminen on myös kiinnostavaa seurattavaa. Keskiaika on selvästi jätetty taakse; ehkä seuraavissa osissa keksitään höyrykone. Pratchett päätti myöhemmin kirjoittaa jatko-osan von Lipwigin seikkailuille, joten Posti kulkee ei ollutkaan yksittäinen teos.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Posti kulkee

Terry Pratchett Julkaistu: tammikuu 13, 2012
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: huumori, tv-sarja

Alkuteos ilmestynyt 2004. Suomentanut Mika Kivimäki. Kannen kuva: Paul Kidby. Sidottu, kansipaperi.

Nebula-palkintoehdokas 2005, kolmas sija Locus-palkintoäänestyksessä (fantasiakirjat) 2005, Tähtifantasia-palkintoehdokas 2013.

Ammattihuijari Tahmee von Lipwigillä ei mene hyvin. Hän on joutunut tilille rötöksistään, ja edessä on hirttotuomio. Yllätyksekseen Tahmee ei narun jatkoksi jouduttuaan tapaakaan Kuolemaa, vaan lordi Vetinarin, joka tosin ilmoittaa olevansa ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Niistäjä (Kiekkomaailma, #33)Keskiyö ylläni (Kiekkomaailma (nuortenkirjat), #5)Lohikäärmerouvan kosto (Lohikäärmeakatemia, #2)Konttaava koomikkoHappy family
Paikalla 1 jäsen ja 41 vierailijaa
LordStenhammar
Uusin jäsen: Ruska
Jäseniä yhteensä: 9376