Kirja-arvio: Nefilit

Kirjoittanut Ara - 2.0

Yhdyn rudi92 kommenttiin siitä, että kirja oli pettymys. Aihe on hyvä, ja siitä saisi aikaiseksi todella hyvän kirjan, mutta toteutus ei tee oikeutta aiheelle. Hahmona Novasta ei oikein saa kunnolla selvää, hänen ajatuksiaan tai luonnettaan ei selvitetä mitenkään syvemmin, vaan kaikki on hyvin pinta puolista. Häneen ei pysty samaistumaan. Lisäksi kirjassa isoon rooliin nouseva ilmastonmuutos vie tilaa itse juonelta ja hahmoilta. Välillä tuntui kuin lukisi Greenpeacen mainoslehtistä. En siis suosittele kirjaa kenellekään, joka hakee hyvää lukukokemusta. Tarina ei herätä oikein minkäänlaisia ajatuksia, mitä nyt hiukan ihmettelee joitain päästölukuja, mutta se oikeastaan siinä. Kirja ei saa kunnolla edes pohtimaan ilmastonmuutos ongelmia, koska kirjoitusasussa on hiukan valittava sävy, joka herättää (ainakin minussa) ärsyyntymisen oireita jo alkumetreillä.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Nefilit

Åsa Schwarz Julkaistu: tammikuu 20, 2012
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, jännitys
Avainsanat: enkelit

Alkuteos ilmestynyt 2009. Suomentanut Sirkka-Liisa Sjöblom. Sidottu, kansipaperi.

Langenneita enkelitä ja ympäristöaktivismia sähäkässä trillerissä

19-vuotias Nova Barakel on suoran toiminnan ympäristöaktivisti, ja vaikeuksissa. Joku yrittää tehdä hänestä syntipukkia ympäristövastuuttomasti toimivien yritysten johtajien murhiin. Lisäksi Nova on vakuuttunut, että hänen huippujuristiäitinsä äskettäinen kuolema ei ollut ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Radiosalapoliisit meren allaKeltainen kynsi: SalapoliisiromaaniVapautettu rakastaja (Mustan tikarin veljeskunta, #9)Rakastaja – vihdoinkin (Mustan tikarin veljeskunta, #11)Labyrintti
Paikalla 1 jäsen ja 52 vierailijaa
LordStenhammar
Uusin jäsen: Tino Vehoniemi
Jäseniä yhteensä: 9367