Kirja-arvio: Kohtalon miekka

Kirjoittanut Jussi - 5.0

Kohtalon miekka on erittäin hyvä kirja, vähän sarjan ensimmäistä osaa parempi. Sanoin Viimeisen toivomuksen arviossa, että harkitsin täysien pisteiden antamista. Miekalle uskalsi jo heittää viisi tähteä. Vaikka huumoria ei unohdettu, taisi melankolinen tunnelma tulla nyt selvemmin esille. Kokoelman parhaat tarinat olivat mielestäni Jäänsiru ja Pieni uhraus, joista löytyi koskettavia kohtia. Pidin myös kovasti kahdesta viimeisestä novellista. Noituri-sarja on noussut nopeasti yhdeksi fantasiasuosikeistani. Kahden suomeksi ilmestyneen osan rakenne tuo mieleen perinteiset episodimaiset miekka & magia -seikkailut, mutta Haltiain veren myötä pääsemme tutustumaan Sapkowskin kerrontaan romaanimuodossa.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Kohtalon miekka

Andrzej Sapkowski Julkaistu: elokuu 4, 2011
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia, novellikokoelma
Avainsanat: tähtifantasia-palkinto, tv-sarja

Alkuteos ilmestynyt 1992. Suomentanut Tapani Kärkkäinen. Sidottu, kansipaperi.

Tähtifantasia-palkinto 2012.

”Kohtalon miekassa on kaksi terää. Toinen niistä olet sinä.”

Hän ei ole vaeltava ritari eikä kylmä ja aivoton tappaja. Geralt Rivialainen on noituri, palkkasoturi. Hän saa maksun surmaamalla majatalojen takapihoilla ja sammaleisten metsien siimeksessä lymyäviä mutantteja: uhrinsa psyyken kopioivia miimikoita, helmenkalastajia ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Mahti (Korpinkehät, #3)Savuvarkaat (Savuvarkaat, #1)Tulen perillinen (Throne of Glass, #3)Maresi (Punaisen luostarin kronikoita, #1)Viimeinen toivomus (The Witcher – Noituri, #1)
Paikalla 2 jäsentä ja 33 vierailijaa
Lyyskis, Ruska
Uusin jäsen: Ruska
Jäseniä yhteensä: 9376