Riimut - Joanne Harris10

Kirja-arvio :: Riimut

Kirjoittanut Jillponie 2

Kirja osuu juuri sille osa-aluueelle jta rakastan eli muinaisiin skandeihin ja näiden jumaliin. Kirjassa käydään kuoleman tuolla puolen, taistellaan jumalia vastaan ja koitetaan säilyttää maailman tasapaino. Loki, skandien tuhon ja kaaoksen jumala, kieroilee luonteensa mukaisesti tappaen melkein kaikki. Odin, skandien ylijumala, koittaa myös omalla kierolla tavallaan saada Maddy Smithiä, nuorta tyttöä kylästä nimeltä Malbry, pelastamaan oma nahkansa ja siinä sivussa muutaman muunkin tai toisin sanoen koko ihmiskunnan. Kirjassa on myös Äijäkäisiä, kummallisia pieniä olentoja, jotka palvovat kapteenia ja tottelevat tätä.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Riimut

Alkuteos ilmestynyt 2007. Suomentanut Inka Parpola. Sidottu, kansipaperi.

Viisisataa vuotta on kulunut Ragnarökistä, maailmanlopusta, ja maailma on rakentanut itsensä uudelleen.

Uudessa maailmassa Järjestys pitää valtaa. Kaaoksen, taian, tarinoiden ja vanhojen jumalten kerrotaan kadonneen maailmasta vuosisatoja sitten.

Mutta Maddy ja hänen ystävänsä Yksisilmä tietävät, että pieni pala lumousta on säilynyt – ruosteenvärinen riimumerkki Maddyn käsivarressa on todiste vanhan taian elinvoimasta.

Kun uuden ja vanhan välille uhkaa syttyä sota, Yksisilmä lähettää Maddyn etsimään Kuiskaajaa, salaperäistä jumalten ajalta peräisin olevaa esinettä. Pystyykö Maddy löytämään omat voimansa ja selvittämään riimumerkin perimmäisen tarkoituksen? Onko riimujen taikuus tarpeeksi vahvaa nousemaan Järjestystä vastaan?

Mestarillinen tarinankertoja Joanne Harris on luonut skandinaavisten jumaltarujen pohjalta omaperäisen fantasiaseikkailun, joka kietoo lukijansa väistämättä verkkoonsa.