Pahan veren valtakunta (Sookie Stackhouse #7) - Charlaine Harris6

Kirja-arvio :: Pahan veren valtakunta

Kirjoittanut Q_Black

Tv-sarjaa seuranneena herää kyllä kysymys, että kuinka monta kautta aikovat kirjojen pohjalta tehdä ja mikä niissä on oikeastaan ideana sitten? Tämä kirja pyöri oikeastaan Sophie-Annen kriisin ympärillä, mutta kyseinen vampyyrikunigatarhan on jo sarjassa kuollut. Yleensä näissä kirjoissa tapahtuu sellaista hiljaista kipuamista ylös päin, mutta tämä teos jämähti kyllä juuriinsa. Hurjia tapahtumia ja draamaa oli tuttuun Harrisin tyyliin ja jotkut tapahtumat saivat pyörittelemään päätään huvittuneena ja epäuskoisena. En voi kuin ihailla Anna Paquinin työtä Sookiena, koska kirjoista todella välittyy kuinka idiootti ja jäässä Sookie välillä on ja Paquin kyllä osaa näytellä sellaista. Tarina oli kelvollinen, mutta omat huomioni kiinnittyivät lähinnä hahmoihin. Quinn on tällä hetkellä ehdoton suosikki kun taas Eric ottaa tajuttomasti hermoon. Ehkä eläydyin kirjoihin liikaa ehkä en, mutta meinasin saada pari raivonpuuskaa tätä lukiessa. Mainio kirja ja aion jatko-osatkin lukea pelkästä mielenkiinnosta vaikka en pidäkään siitä mitä tuleman pitää.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?


Pahan veren valtakunta

Alkuteos ilmestynyt 2007. Suomentanut Sari Kumpulainen. Sidottu.

Sookie Stackhouse vampyyrien valtapelien syövereissä

Vampyyrien huippukokoukseen Illinoisissa kokoontuu epäkuolleita voimahahmoja ympäri Yhdysvaltoja, ja ilmapiiri on vähintäänkin kireä. Hurrikaani Katrina on heikentänyt Louisianan vampyyrikuningatar Sophie-Anne Leclerqin asemia, ja nyt häntä syytetään miehensä, Arkansasin kuninkaan, murhasta. Sookie yksin tietää, että vampyyrikuningatar on syytön.

Sophie-Anne värvää Sookien mukaansa huippukokoukseen, sillä telepatiaan kykenevälle liittolaiselle on toden totta käyttöä vampyyrien poliittisen valtapelin syövereissä. Kun kieroilut äityvät järjettömiksi murhateoiksi ja vampyyrivastainen Auringon seurakunta lietsoo levottomuuksia, Sookien täytyy tehdä kohtalokas päätös: millä puolella hän itse on? Pähkäiltävää riittää myös romantiikkarintamalla: suhde ihmistiikeri Quinnin kanssa syvenee, mutta olosuhteiden pakosta Sookien on jälleen nautittava vampyyri Ericin verta, mikä viimeistään sitoo hänet mieheen iäksi.

Amerikkalainen Charlaine Harris yhdistää Sookie Stackhouse -kirjoissaan populaarikulttuuria ja vanhoja eurooppalaisia myyttejä ainutlaatuisen koukuttavalla tavalla. Harris on nykyään maailman luetuimpia kirjailijoita. HBO:n menestyksekäs True Blood -tv-sarja perustuu Sookie Stackhouse -romaaneihin.