Veren perintö (Sookie Stackhouse #6) - Charlaine Harris8

Kirja-arvio :: Veren perintö

Kirjoittanut Nina98

Veren perintö ei mielestäni yllä aivan edellisten osien tasolle, mutta ostin sen silti omaksi. Quinn on hiukan tylsä hahmo, ja jään kaipaamaan Ericiä ja Billiä. Hyvä kirja siltikin.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?


Veren perintö

Alkuteos ilmestynyt 2006. Suomentanut Sari Kumpulainen. Sidottu.

Kuumat treffit ihmistiikeri Quinnin kanssa saavat odottaa, kun Sookie Stackhouse tempaistaan tyhjentämään (lopullisesti) kuolleen vampyyriserkkuna Hadleyn asuntoa New Orleansiin. Selvitellessään Hadleyn jäämistöä Sookie huomaa, että serkun jättämä perintö on pikemminkin kirous kuin siunaus. Jonkun mielestä ei selvästikään ole hyvä, että Sookie pääsee jyvällä Hadleyn värikkäästä elämästä, johon kuului muun muassa suhde itsensä Louisianan vampyyrikuningattaren kanssa.

Apunaan Hadleyn vuokraemäntä, noita Amelie Broadway, Sookie riuhtoo kuitenkin luurangot komeroista ja on jälleen kaulaansa myöten liemessä. Arvaamattomien ihmissusien kamppailun ohessa hänelle paljastuu hätkähdyttävä salaisuus – ja se salaisuus virtaa hänen omassa veressään.

Amerikkalainen Charlaine Harris yhdistää Sookie Stackhouse -kirjoissaan populaarikulttuuria ja vanhoja eurooppalaisia myyttejä ainutlaatuisen koukuttavalla tavalla. Harris on nykyään maailman luetuimpia kirjailijoita. HBO:n menestyksekäs True Blood -tv-sarja perustuu Sookie Stackhouse -romaaneihin.

\"Harris pitää toiminnan herkeämättä otteessaan, ja yliluonnollisten mausteiden ja arvoituksellisten rikosten kupliva keitos on hauskempi kuin tynnyrillinen donitseja.\" – Publishers Weekly