Ylpeys ja ennakkoluulo ja zombit - Jane Austen, Seth Grahame-Smith4

Kirja-arvio :: Ylpeys ja ennakkoluulo ja zombit

Kirjoittanut Q_Black

Okei, toisaalta olis voinut lukea tuon alkuperäisen kirjan ensin, että olisi voinut vertailla, mutta meneehän tämä näinkin. Tämä kirja sisälsi ajatuksen kanssa luettavaa tekstiä kuin myös varmasti alkuperäisteoskin. Ihan hauska ja viihdyttävä idea kieltämättä, mutta ei nyt kyllä lukeutunut lempikirjojeni listalle. Välillä tuntui, että tässä kirjassa ei ollut mitään juonta vaan henkilöt vain keskittyivät yhteen ja samaan, toistensa luona vierailuun ja välillä zombien tappamiseen. Elizabeth oli kyllä hauska ja huikea hahmo. Hänen ja Darcyn välisestä kanssakäymisestä olisin mieluusti kyllä lukenut lisääkin, koska kirjan oletettu rakkaustarina jäi kyllä kaiken muun alle. Suosittelen lukemaan jos pidät Austenin tuotoksista ja ilkeistä zombeista. vaikka tässä oli aivoja popsivia zombeja, ei niiden kanssa kuitenkaan menty liiallisuuksiin.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?


Ylpeys ja ennakkoluulo ja zombit

Klassinen rakkaustarina, nyt mukana myös väkivalta! Alkuteos ilmestynyt 2009. Suomentanut Virpi Vainikainen. Mustavalkokuvitus: Philip Smiley. Nidottu.

”On yleisesti tunnustettu totuus, että zombi joka on saanut haltuunsa aivot tarvitsee välttämättä lisää aivoja ravinnokseen.”

Näillä sanoin alkaa Ylpeys ja ennakkoluulo ja zombit, kirja jossa rakastetun Jane Austenin nerokkaat ihmissuhdekiemurat saavat uskomattoman lisän. Rauhallista Merytonin kylää on jo jonkin aikaa vaivannut mysteerinen rutto – ja kuolleet ovat nousemassa haudoistaan! Austenin näpsäkkä sankaritar Elisabeth Bennet on entistä sähäkämpi: hänet tunnetaan erinomaisena zombintappajana. Mutta miten käy, kun paikalle ilmaantuu komea ja arrogantti Mr. Darcy? Hän on erityisen ihastunut Elizabethin tietämykseen zombien tappamisesta. Oikeudenmukainen Elisabeth onkin kova neuvomaan muita ninjataidoissa mutta ei aina huomaa, mikä olisi parasta hänelle itselleen.

Loistelias epookkidraama tavoittaa alkuperäisen teoksen ironian ja huumorin ja vääntää niihin aivan uusia kierroksia. Pienen maalaispastorin kirkkomaalla käydään verisiä taistoja kuunvalossa ja englantilaisen aatelisneidon kuuluu pianonsoiton, keskustelu- sekä seurustelutaidon lisäksi hallita zombininjan taidot. Pystyykö Elisabeth voittamaan hirvittävät vastustajansa ja Merytonin yllä leijuvan kirouksen? Entä voiko hän haastaa englantilaisen maalaisaatelin luokkatietoisen ennakkoluuloisuuden?

Kirja on ollut huikea menestys: se on käännetty 24 kielelle, ja vuonna 2011 siitä valmistuu elokuva.

”Jane Austen ei sovi kaikille. Eivät zombitkaan. Mutta kun ne yhdistää, herää kysymys: miksi kukaan ei tullut ajatelleeksi tätä aiemmin?” – Wired