Kirja-arvio: 13 kirousta

Kirjoittanut Nannapus - 4.0

Varoitus: kirja-arvio sisältää juonipaljastuksia

Ensialkuun huomautan, että tuo "Red" on tässä kirjassa suomenettu ihan "Punaiseksi". Samaahan ne tarkoittavat, mutta silti. Tämä kirja oli erittäin hyvä. Ehkä jopa paljon parempi kuin ensimmäinen osa "13 lahjaa". Huimiin suorituksiin tämä nyt ei ihan yltänyt, mutta päähenkilö oli tässä kirjassa "Punainen" ja hän oli selvästi kiinnostavampi henkilö kuin ensimmäisen kirjan päähenkilö Tanya. Kirjan alku oli hieman sekavahvo, mutta muuttui selkeämmäksi "Punaisen" jouduttua erakkonoidan vangiksi. Se, miten "Punainen" sai tuhottua erakkonoidan, jää epäselväksi ja syy siihen saadaan vasta ihan loppumetreillä. Voisi olettaa, että koko kirja kertoisi "Punaisen" matkasta keijupalatsiin hakemaan veljeään, mutta se on väärä luulo; kirjan pääjuoni alkaa suunnilleen sivulta 330, eli yli puolivälissä. On vaikea sanoa, onko se hyvä vai huono asia, mutta itse kallistuisin tuohon huonon suuntaan. Syynä on se, että kun "Punainen", Tanya & Fabian saavat tehtäväkseen etsiä kolmetoista kirottua amulettia jotka ovat piilossa, niin huomataan niiden löytyvän aivan liian helposti. Jokainen piilopaikka josta he etsivät, osoittautuu oikeaksi kuin ihmeen kaupalla. Lisäksi jää vaivaamaan, miksi toiset amuletit oli kirottuja ja toiset ei. Kirjan loppu (johon en siis nyt laske melko laimeaa epilogia) pelasti kaiken. Se oli sydäntäsärkevä ja jotenkin lohdullinen ja eräs olennainen seikka valaisee silloin koko kirjan tapahtumat. Jään innolla odottamaan viimeistä osaa.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: 13 kirousta

Michelle Harrison Julkaistu: toukokuu 4, 2012
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: keijut

Alkuteos ilmestynyt 2010. Suomentanut Sari Kumpulainen. Sidottu, kansipaperi.

Englantilaisen keijutrilogian toisessa osassa Red yrittää pelastaa pikkuveljensä keijujen kynsistä, mutta aika käy vähiin. Keijut lupaavat palauttaa pikkuveljen, mutta vastalahjaksi he vaativat, että Redin on palattava ihmisten maailmaan ja tuotava sieltä Tanyan perintöranneketjun kaikki 13 riipusta.

Kun Red pääsee ystäviensä Tanyan ja Fabianin luo Elvsdenin kartanoon, karmea totuus ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

13 salaisuutta (Keijutrilogia, #3)Artemis Fowl: Atlantiskompleksi (Artemis Fowl, #7)Loputtomasti (Paranormaali, #3)Tulimieli (Kapinaenkelit, #1)Verikivi (Kapinaenkelit, #2)
Paikalla 1 jäsen ja 57 vierailijaa
Salka
Uusin jäsen: sulavsalim
Jäseniä yhteensä: 9559