Näin koulutat lohikäärmeesi: Hikotus Kauhistus Koljakala III - Cressida Cowell8

Kannattaa katsoa leffa eka, sillä silloin odotukset eivät ole niin korkealla, kuin heillä, jotka kirjan lukivat ensiksi. Minäkin katsoin leffan ja tykästyin. Leffa ja kirja tosin eroavat huimasti ja totesin kirjan puolet paremmaksi. Loppujenlopuksi leffa menetti jonkunverran suosiotaan kohdallani, kun totesin sen olevan kirjaan nähden outo. Hyvä kirja. Joksikin seuraavat osat ovat parempia. Kaikkia osia tuskin suomennetaan, mutta sekös ei lukukokemusta silti pahemmaksi muuta.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat ja Elisa Kirja

Näin koulutat lohikäärmeesi: Hikotus Kauhistus Koljakala III

Muinaisnorjasta englannin kielelle kääntänyt Cressida Cowell. Alkuteos ilmestynyt 2004. Suomentanut Nina Pitkänen. Sidottu.

Välttämätön opas jokaiselle lohikäärmeen omistajalle: ”Klassikko” – Viikinkisanomat

Kun Hikotus Kauhistus Koljakala valitsee itselleen koulutettavaa lohikäärmeenpoikasta, kaikki menee pieleen.

Hänen luolasta sieppaamansa lohikäärmeen ainoa erityinen piirre on, että se on todella pieni ja hampaaton – ja täysin haluton tottelemaan minkäänlaisia käskyjä.

Niinpä Hikotuksen on kehiteltävä Hampaattomalle aivan oma, mullistava koulutusohjelma. Ja se on yksi viikinkimaailman vaikeimmista tehtävistä, sillä lohikäärmeisiin ei voi koskaan luottaa.

Lohikäärmekuiskaajana tunnettu Hikotus Kauhistus Koljakala III oli viikinkisankari, soturipäällikkö ja harrastajaluonnontieteilijä. Brittiläinen lastenkirjailija Cressida Cowell on kirjoittamassa Hikotuksen tarinalle jatkoa.