Kirja-arvio: Musta mies

Kirjoittanut Eija - 3.0

Mustan miehen lukeminen ei sujunut minulta ongelmitta. Rakenteellisesti se oli samankaltainen kuin Muuntohiili ja siinä se kompastuskivi kohdallani taisi ollakin. Tarinan useista juonenkäänteistä ei lukiessa tiennyt mikä on merkityksellistä ja mikä ei. Juonenpätkiä jätetään roikkumaan ja vasta loppupuoliskossa langanpäät sidotaan yhteen. Viimeiset 150 sivua olikin kirjan parasta antia, kun tapahtumavyyhtiä alettiin selvittää (kuka on ketä, kuka teki mitä ja miksi). Yleisesti ottaen koin kirjan raskaaksi lukea, keskittyminen herpaantui juuri tämän kerrontatekniikan takia ja kirja oli ihan liian mittava. Hyviä hetkiäkin onneksi oli, kuten pienet humoristiset sutkaukset silloin tällöin piristivät niin totista machoilumeininkiä.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Musta mies

Richard Morgan Julkaistu: toukokuu 18, 2011
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifidystopia
Avainsanat: arthur c. clarke -palkinto

Alkuteos ilmestynyt 2007. Suomentanut Einari Aaltonen. Nidottu.

Arthur C. Clarke -palkinto 2008. BSFA-palkintoehdokas 2008, Locus-palkintoehdokas 2008.

2100-luvun maailma näyttää pelottavan tutulta: Kiinasta on tullut johtava taloudellinen supervalta ja Yhdysvallat on jaettu fundamentalistisiin Raamattu-vyöhykkeisiin. Marsiin on muodostunut aktiivinen siirtokunta, jonka geneettisesti manipuloidut alfa-sotilaat aiheuttavat huolta rauhan ajan Maassa. Kun eräs ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Suuri fuugaÄänellä jonka kuulet: Spekulatiivisia novelleja sukupuolen moninaisuudestaPaljaan taivaan alla (Paljaan taivaan alla, #1)Kohtalo (Siilon saaga, #3)Ready Player One: Romaani
Paikalla 1 jäsen ja 48 vierailijaa
KiLLPaTRiCK
Uusin jäsen: Olivia
Jäseniä yhteensä: 9563