Kirja-arvio: Uusi maailma

Kirjoittanut Eija - 4.0

Nelimaa-sarjan yhtenäisen juonilinjauksen muodostavat ensimmäinen osa Kuolemattomien kaarti ja Uusi maailma. Toinen osa Aika on lahjoista suurin vaikuttaa enemmänkin irralliselta välinäytökseltä. Uudessa maailmassa käydään sotaa turilaita vastaan ihan urakalla, mutta silti Uusi Maailma on ehkä sarjan syvällisin osa. Kirjan kantavana teemana on nuoren tytön kasvutarina. Salaman teini-ikäinen tytär Cyan kapinoi ja kokeilee rajojaan ja uhmaa vanhempaansa. Toisaalta kirja kertoo myös vanhemmuuden vaikeudesta sekä elämän muutoksesta ja sen aiheuttamasta luopumisen vaikeudesta tai helpotuksesta. Cyanin lisäksi tarinan keskiössä on Salama (yksi luku keskellä kirjaa on poikkeuksellisesti nimettykin Salman luvuksi). Myös parantajanaisesta Raynestä sai hyvän kuvan ja hänen puhettaan elävöitti kivasti murteellinen käännös suomennoksessa. Minulla jäi tunne, että kirjasarja loppui ennen kuin ehti alkaakaan ja mielenkiintoisimmat vaiheet olisivat vasta edessäpäin. Sen verran nautittavaa lukeminen on tähän asti ollut, että jatkoakin mielellään lukisin. Toivottavasti Swainston vielä palaa Nelimaahan ainakin yhden kirjan verran ja kirjoittaisi sarjalle kunnollisen lopetuksen.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Uusi maailma

Steph Swainston Julkaistu: huhtikuu 17, 2012
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: tähtifantasia-palkinto, uuskumma

Alkuteos ilmestynyt 2007. Suomentanut J. Pekka Mäkelä. Nidottu.

Tähtifantasia-palkinto 2013.

NAUTITTAVAA FANTASIAA MIELIKUVITUKSEN MESTARILTA

Nelimaa käy päättymätöntä sotaa hyönteisvihollisiaan vastaan. Kuolemattomien Piiri johtaa joukkojaan yhä verisempiin taisteluihin, kunnes Piirin Arkkitehti kehittää ennennäkemättömän kunnianhimoisen suunnitelman.

Keisarin Airut Jant Shira painiskelee toisenlaisten ongelmien kanssa: hänen on löydettävä ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Pyhimysten ja mielipuolten kaupunkiUuskummaa? Modernin fantasian antologiaApina ja UusikuuAika on lahjoista suurin (Nelimaa-trilogia, #2)Kuolemattomien kaarti (Nelimaa-trilogia, #1)
Paikalla 1 jäsen ja 45 vierailijaa
Fievre
Uusin jäsen: Ekoa
Jäseniä yhteensä: 9552