Kirja-arvio: Kadotettu kuningas

Kirjoittanut Jussi - 3.0

Kadotettu kuningas oli myönteinen yllätys, se toimi hyvin "aivot nollalle" -viihteenä. On pitkä aika siitä, kun olen viimeksi lukenut Margaret Weisilta näin onnistuneen teoksen. Vuonna 2005 suomennettu Akhranin profeetta pääsi ehkä samoille tasoille, vaikka taisin pitää Kadotetusta kuninkaasta enemmän kuin yhdestäkään Profeetan ruusu -trilogian osasta. Tähtien sotaa kirjassa kopioitiin surutta, mutta myös George Lucas otti monet ideansa muualta. Suojelijoiden tähden avausosaa voi moittia hyvin avoimesta lopetuksesta. Pituuttakin saattoi olla liikaa, saman tarinan olisi pystynyt kertomaan vähän tiiviimmin. Kirjan perusteella Weis on kotonaan science fictionin parissa. Kadotettua kuningasta lukiessa huomasi, miten paljon kirjailija on taantunut vuosien kuluessa. 1990-luvulla hän pystyi vielä luomaan kiinnostavia hahmoja ja ihmissuhteita, ero uudempaan tuotantoon on merkittävä. Äskettäin petyin kovasti Lohikäärmelaivojen toiseen osaan ja päätin jättää sarjan kesken.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Kadotettu kuningas

Margaret Weis Julkaistu: maaliskuu 29, 2012
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifiavaruusooppera

Alkuteos ilmestynyt 1990. Suomentanut Mika Renvall. Kansi: Jukka Murtosaari. Nidottu.

Margaret Weisin scifi-sarja Suojelijoiden tähti alkaa!

Vallankumous on syössyt galaktisen kuningashuoneen vallasta. Suojelijoiksi nimetty ryhmä saa kuitenkin pelastettua kruununperijän, joka on vastasyntynyt, pois vallankumouksen jaloista. He ovat myös sitoutuneet suojelemaan kruununperijää. Tasavalta on etsinyt jo nuorukaiseksi ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Saga: Kuudes kirja (Saga, #6)Saga: Kolmas kirja (Saga, #3)Saga: Seitsemäs kirja (Saga, #7)Varjokapteeni (Kostaja, #2)Singulariteettitaivas
Paikalla 7 jäsentä ja 82 vierailijaa
Leo Vuojolainen, LordStenhammar, Pisania, haplotus, Kaamos, Jouni, Astorethein
Uusin jäsen: Leo Vuojolainen
Jäseniä yhteensä: 9052