Hieno zombitarinasto, joka olisi voinut olla pidempikin. Ominaista novelleille oli tummahko huumori, joka varsin hyvin sopii näistä haudan takaisista tarinointiin. Ajanhermollakin oltiin. Petri Salinin Elävien kuolleiden aamupäivässä rajamiehet pohtivat asenteitaan pakolaisiksi saapuvia zombeja kohtaan. Tarina on herkullisella huumorilla ryyditetty. Perussuomalaisten "maahanmuuttokriittinen" siipi voisi myös tähän novelliin ihastua. Zombien voi nähdä vertautuvan pakolaisiin, joka tuo sinänsä ansiokkaalle tarinalle hiukan arveluttavan jälkimaun, vaikka "eivät ne ihmisiä olekaan". Kuitenkin tarina panee lukijansa ajattelemaan, joka on aina ansio taideluomalle. Myös Suomen käymät sodat olivat edustettuina. Kiehtova oli mukavasti vanhanaikainen Lemminkäisen kuolema Kalevala viitteineen. Jussi Katajalan tarina sijoittuu siällissodan jälkeiseen Suomeen ja siinä etsitään kansantarustosta tuttua parantavaa voidetta, joka näyttää olevan suht tehokasta. Kuitenkin tarinan ajankuva jää vaillinnaiseksi, vaikka Katajala onkin tavoitellut 1920-lukua vanhahtavia sanoja käyttämällä. Rimma Erkon novellissa tehdään tuttavuutta aloittelevan zombin vaikeuksiin, kun kuollut herää henkiin heti ruumiinavauksensa jälkeen. Puhtaus on puoli ruokaa novellissa zombi yrittää selviytyä maailmassa ja löytää oikean tavan olla oma itsensä. Ulkopuolisuuden kuvauksena mielenkiintoinen ja hyvin kirjoitettu. Tuomas Saloranta taas johdattaa lukijan zombiutumisen välttäneiden ihmisten selviytymiseen maailmassa, joka ei enää ole entisensä. Novelli Äidin talossa näyttäisi saaneen vaikutteita Ed Woodin kulttileffasta Plan 9 from Outer Space.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Tuhansien zombien maa

Juri Nummelin Julkaistu: lokakuu 3, 2009
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, kauhu, antologia
Avainsanat: kotimainen, zombit

Tuhansien zombien maa: Tarinoita elävistä kuolleista ja Suomesta. Toimittanut Juri Nummelin. Kansi: Mika Myyry. Nidottu.

Sisällys:

 • Juri Nummelin: Elävien kuolleiden lyhyt historia: Verta pakkiin, päitä reppuun
 • Miina Supinen: ... (lisää)
 • Mike Pohjola: Limaisenvihreä viiva
 • Harri Erkki: Olisi edes sinappia (Järkyttäviä tieteistarinoita N:o 1, 2006)
 • Petri Salin: Elävien kuolleiden aamupäivä
 • Johannes Sohlman: Lenkki
 • Petri Laine: Rakkauden jälkeen
 • Heikki Nevala: Muodonmuutos
 • Rimma Erkko: Puhtaus on puoli ruokaa
 • Jussi Katajala: Lemminkäisen kuolema
 • Jesse Kartes: Liian kuumaa kuoleville (Jännityslukemisto Nro. 2, 2008)
 • Tuomas Saloranta: Äidin talossa

Elävää lihaa himoavat kalmot ovat nousseet haudasta ja aloittavat Suomen valloituksen!

Ensimmäinen suomalainen zombitarinoiden kokoelma kokoaa yhteen sellaisia kirjoittajia kuin Miina Supinen, Mike Pohjola, Harri Erkki, Petri Salin ja Jussi Katajala. Tiedossa on perinteistä zombimenoa, mutta myös ärhäkkää poliittista satiiria ja epäsovinnaista irrottelua!

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kuutamohulluus ja muita vanhoja suomalaisia pulp-novellejaHelvetin sydän (Helvetin piirit, #2)Asfalttitasanko ja muita kertomuksiaLaitosVarjo menneisyydestä
Paikalla 40 vierailijaa
Uusin jäsen: valde määttä
Jäseniä yhteensä: 9318