Kirja-arvio: 13 kirousta

Kirjoittanut Nafisan - 4.0

Tarina jatkuu siitä, mihin se jäi teoksessa 13 lahjaa. Edellinen päähenkilö Tanya on nyt sivuroolissa ja seikkailua keijujen maailmassa seurataan Punaisen näkökulmasta. Edellisen osan suomentaja Kaisa Kattelus on vaihtunut Sari Kumpulaiseen. Luin 13 lahjaa yli vuosi sitten, joten en osaa sanoa, kuinka paljon tämä vaihdos on vaikuttanut kirjaan. Harrisonin trilogian kahden ensimmäisen teoksen vahvuutena on vanhojen keijumyyttien uudelleen herättäminen. Keijut eivät ole kauniita olentoja, vaan monet ovat ilkeitä keppostelijoita, jotka voivat houkutella ihmisen eksymään metsään. Keijutrilogiassa ei myöskään ole viitteitä tämän hetken muodista, paranormaalista romantiikasta. Kuten muidenkin kommenteissa, ainoa miinus tulee amulettien etsinnän halppoudesta. Pienet vastoinkäymiset olisivat luoneet enemmän syvyyttä tarinaan. Loppu oli hieman ennalta arvattava, mutta taidokkaasti kerrottu.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: 13 kirousta

Michelle Harrison Julkaistu: toukokuu 4, 2012
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: keijut

Alkuteos ilmestynyt 2010. Suomentanut Sari Kumpulainen. Sidottu, kansipaperi.

Englantilaisen keijutrilogian toisessa osassa Red yrittää pelastaa pikkuveljensä keijujen kynsistä, mutta aika käy vähiin. Keijut lupaavat palauttaa pikkuveljen, mutta vastalahjaksi he vaativat, että Redin on palattava ihmisten maailmaan ja tuotava sieltä Tanyan perintöranneketjun kaikki 13 riipusta.

Kun Red pääsee ystäviensä Tanyan ja Fabianin luo Elvsdenin kartanoon, karmea totuus ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

13 salaisuutta (Keijutrilogia, #3)Loputtomasti (Paranormaali, #3)Tulimieli (Kapinaenkelit, #1)Artemis Fowl: Viimeinen vartija (Artemis Fowl, #8)Verikivi (Kapinaenkelit, #2)
Paikalla 1 jäsen ja 53 vierailijaa
Valerie
Uusin jäsen: sulavsalim
Jäseniä yhteensä: 9559