Varoitus: kirja-arvio sisältää juonipaljastuksia

Tulevaisuuteen perustuvia kirjoja sataa nykyisin ovista ja ikkunoista, kyllästymiseen asti. Lauren Oliverin versio tulevasta on pelottava. Mieluummin eläisin Tarkoitetun miljöössä, siellä sentään tärkein jätettiin voimaan. Tunteet. Lena ja Alex on luotu kliseistä, mutta siinäkään ei mitään poikkeuksellista ole. Kumpikin ihan siedettäviä, Lena ei sinänsä ärsyttänyt, muuuutta ilmankin pärjäisin. Alex taas perusihana mieshahmo, niitäkin on jo tarpeeseen ja yli. Kirjaa lukiessa hieman ehkä ihastui, mutta jälkikäteen unohti autuaasti miksi. Massakamaa molemmat. Mutta kulissit. Hrr. Ei minkäänlaista rakkautta. Tapetaan ja kidutetaan siviilejä ilman omatunnon nakutusta. Ei sellaisessa paikassa voi elää, ei tasan voi. Niin kuin se koira, ÄÄÄÄK!!! Aloin kirkumaan, ja vain nidoksen omistajan negatiivinen suhtautuminen kolhiintuneisiin opuksiin esti heivaamasta kirjaa parvekkeenkaiteen yli. Niinpä järkytyksestä huolimatta oli pakko lukea loppuun, ja olen iloinen että tein sen. Pahimmatkin sudet tahtovat joskus itkeä, eikä Titanicia ole aina saatavilla. Ja tunnustan, että klisee-Alexin ja klisee-Lenan erilleen ajautuminen kosketti aika syvällä ja keskiverto kovaa.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Delirium: Rakkaus on harhaa

Lauren Oliver Julkaistu: syyskuu 23, 2011
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifidystopia, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 2011. Suomentanut Marja Helanen-Ahtola. Päällyksen kuva: Gustavo Marx. Alkuperäispäällyksen suunnittelu: Erin Fitzsimmons ja Hilary Zarycky. Sidottu, kansipaperi. 2. laitos: WSOY-pokkari, 2012. Nidottu.

Tulevaisuuden yhteiskunnassa yksilön valinnat koulutuksesta harrastuksiin ovat tiukasti kontrolloituja, energia säädeltyä ja rakkaus, amor deliria nervosa, julistettu pandemiaan rinnastettavaksi vakavaksi sairaudeksi. Vaikutusten eliminoimiseksi on ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Outolintu (Outolintu-trilogia, #1)Viallinen (Viallinen, #1)Salatun voiman kaupunki (Mystic City, #1)Replica (Sensored Reality, #3)Armonvuosi
Paikalla 1 jäsen ja 41 vierailijaa
Siivetön lohikäärme
Uusin jäsen: Toni Vilkkinen
Jäseniä yhteensä: 9368