Kirja-arvio: Rajalla

Kirjoittanut Sini - 3.0

Ensimmäiseksi Rajalla-kirjasta huomaa sen kannen. Kuten alkuperäisessä englanninkielisessäkin, etukansi on vain puoleen väliin asti ja takakansi jatkuu eteen asti. Varsin käyttökelpoinen lieve vaikka kirjanmerkkinä. Sen kestävyys jatkuvassa käytössä jää kyllä kirjastossa työskentelevää mietityttämään. Felix on matkustaa Etelä-Amerikan vedenjakajalle, vuoren huipulle Costa Ricassa, josta vedet virtaavat toiselta puolen Tyyneen mereen ja toiselta puolelta Atlanttiin. Sinne päästyään hän pyörtyy ja herää toisessa maailmassa, jossa asuu mm. nurjakaisia, vaskoja, hurjatteja ja virnuleita. Felix kärsii sydänviasta ja pelkää kuolevansa lääkkeidensä loputtua, mutta tämän maailman yrteistä on osaavien käsissä moneksi. Tiede on heille tuntematonta, mutta taikuus tuttua. Voiko taikuus auttaa parantamaan Felixin kokonaan? Entä onko paluu vanhempien luokse omaan maailmaamme mahdollista matematiikan avulla? Yhdessä nurjakaistyttö Kyntelin kanssa Felix lähtee tutustumaan uuteen ja kiehtovaan maailmaan, joka on aivan erilainen kuin meidän tuntemamme. Kayn rinnakkaismaailmasta löytyy lapsukaisille mukavia olioita ja hauskoja vitsejä ja vanhemmille lukijoille kiinnostavia vertailukohtia omaan maailmaamme sekä vakaviakin aiheita. Felixin sairaus sekä yleisesti kuolemaa koskevat ajatukset ohitetaan kuitenkin varsin pienellä maininnalla, mihin hieman petyin. Liekö tullut pelko, ettei lasten- ja nuortenkirjassa voida näistä asioista puhua? Toisaalta se ei ehkä olisi sopinut kirjan muuten pirteän iloiseen tyyliin. Tarina kulkee sujuvasti ja loppu jää sopivasti avoimeksi, joten en yllättyisi jatko-osista. Tätä kirjaa voin hyvällä omallatunnolla suositella kaikille noin kymmenvuotiaille ja myös hieman vanhemmillekin maiskuille. Onnistunut makupala.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Rajalla

Elizabeth Kay Julkaistu: maaliskuu 2004
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 2003. Suomentanut Tiina Ohinmaa. Kuvitus ja päällyksen kuva: Ted Dewan. Avautuu kannen keskeltä. Sidottu.

Mihin kummaan voikaan törmätä maailmojen… RAJALLA

”No johan nokkasi!” ääni sanoi. ”Mikä ihmeen otus se sinä olet?” Felix vain tuijotti. Tämän täytyy olla unta, hän ajatteli. Niin sen täytyy olla.

Felix on älykäs ja rohkea poika, mutta sairastaa tautia, joka ei lupaa hänelle paljon elinaikaa. Hän on aina ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Tyrannin hauta (Apollon, #4)Tamin tulikoe (Lohikäärmeratsastaja, #2)Vala (Unien kirjat, #2)Rautakoe (Magisterium, #1)Omituinen ooppera (Haavekaupunki, #6)
Paikalla 4 jäsentä ja 56 vierailijaa
Keskiyön kyyhkynen, punnort, Iivari, Chompp
Uusin jäsen: Doora
Jäseniä yhteensä: 9858