Kirja-arvio: Uponnut maailma

Kirjoittanut Eija - 3.0

Varoitus: kirja-arvio sisältää juonipaljastuksia

Eletään tulevaisuutta, missä maapallon ilmasto on lämmennyt dramaattisesti ja jäätiköt ovat sulaneet. Maailman harvalukuinen väestö on paennut viileämmille alueille napaseuduille, missä elämä on vielä siedettävää. Kirjan tapahtumapaikkana on veden vallassa oleva Lontoo, jossa vain korkeimpien rakennusten ylimmät kerrokset ovat asuinkelpoisia. Ilmasto on trooppinen ja päivällä kuumuus on sietämätöntä. Kirjassa kuvataan juuri tätä ahdistavaa kuumaa trooppista ilmastoa hienosti ja sen pystyy hyvin lukiessaankin aistimaan. Ilmaston muutoksen myötä kasvit ja eläimet ovat kokeneet käänteisen evoluution sopeutuakseen taantuneisiin olosuhteisiin, mutta miten on ihmisen laita? Siitä kirjassa lähinnä onkin kyse - ihmisen sisäavaruudesta. Lontooseen on jäänyt muutama tutkija ja kirjassa kerrotaan heidän sisäisestä muutoksestaan ja heidän pakonomaisesta tarpeesta jäädä yhä kuumenevaan kaupunkiin (tai tarpeeseen lähteä vielä paahtavampaan etelään) kokeakseen mentaalisen lipumisen kohti esihistoriaa. Aika hämy koko juttu ja tarina ei tältä osin oikein napannut. Kirjan luettavuus oli kuitenkin melko sujuvaa.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Uponnut maailma

J. G. Ballard Julkaistu: toukokuu 6, 2011
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifidystopia
Avainsanat: ekokatastrofit

Alkuteos ilmestynyt 1962. Suomentanut Mika Renvall. Kannen kuva: Jukka Murtosaari. Sidottu.

Maapallon lämpötila on noussut kymmeniä asteita. Asutusta on enää vain lähellä napa-alueita. Valtaosa maailmasta on soista viidakkoa. Pohjois-Grönlannista lähetetään retkikunta tutkimaan Lontoon aluetta, joka on uponnut lietteen alle ja erilaiset liskot ovat vallanneet sen. Vain muutama asukas sinnittelee siellä asuen talojen yläkerroksissa, jotka eivät ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Suuri fuugaPoltettu maa (Maze Runner, #2)Yhä sininen taivas (Paljaan taivaan alla, #3)Paljaan taivaan alla (Paljaan taivaan alla, #1)Halki ikiyön (Paljaan taivaan alla, #2)
Paikalla 28 vierailijaa
Uusin jäsen: Topi Kopakkala
Jäseniä yhteensä: 9455