Kirja-arvio: Langennut enkeli

Kirjoittanut Lukijatar - 2.0

Varoitus: kirja-arvio sisältää juonipaljastuksia

Lainasin tämän taannoin pieneksi välipalaksi pääsykoekirjojen väliin, ja riman asetin varsin matalalle - kirja vaikutti äkkiseltään Twilight-aallolla ratsastavalta yhdentekevyydeltä. Kirja oli hieman sympaattisempi kuin odotin ja kyhäsi liikuttavan kunnianhimoisesti omaa maailmaansa. Hahmot olivat litteitä arkkityyppejä joihin kompastuu usein nuorten fantasiakirjallisuudessa, eikä hahmojen väliseen dynamiikkaan ollut senkään vertaa huomiota kiinnitetty. Päähenkilönä Nora sulautui hyvin perinteisten sankarittarien rivistöön. Patchin lupaavasti alkanut "ihana paha poika"-roolisuoritus sai epämukavia sävyjä siinä vaiheessa, kun jätkä toistuvasti jätti huomiotta Noran estelyt ja kävi iholle niin tarmokkaasti, että lukijakin tapaili ahdistuneena kännykkäänsä hätänumero takaraivossa. Mikäli Twilightiä on arvioitu ihmissuhteiltaan kyseenalaiseksi, oli Langennut enkeli sitä kaksin verroin. Juuri tuo Patchin (ehkä seksikkääksi määrätietoisuudeksi tarkoitettu) jatkuva ja räikeä, Noralta mielipidettä kysymätön lähentely ei nyt äkkiseltään ole sieltä romanttisimmasta päästä. Ja sitten oltiinkin jo rakastuneita puolin ja toisin että huppista. Mutta sanottakoon nyt, että viihdyttävä kirja kyllä on - tosin itseltäni siihen tuhrautui huomattavasti enemmän aikaa kuin yleensä samanpituiseen kirjaan, kun yksinkertainen kieli ja laimea maailma eivät suorastaan yllyttäneet jatkamaan. Voi tietysti olla, että olen auttamattomasti kasvanut kohderyhmän ohi.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Langennut enkeli

Becca Fitzpatrick Julkaistu: huhtikuu 28, 2011
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, paranormaali romantiikka, nuoret
Avainsanat: enkelit

Alkuteos ilmestynyt 2009. Suomentanut Pirjo Ruti. Sidottu.

Romanssinpoikaset, illat hämyisessä pelihallissa ja yön selkään kiitävät moottoripyörät eivät olleet kuuluneet Nora Greyn elämään. Kunnes hänen biologian opiskeluparikseen ilmestyy kuin tyhjästä Patch-niminen salaperäinen muukalainen. Tumman ja synkeän komean Patchin tutkimaton hymy ja ihmeellisen tarkkanäköiset silmät kiehtovat Noraa kuin yölamppu perhosta. Kuka Patch oikein on ja mistä hän on tullut? ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Hiljaisuus (Langennut enkeli, #3)Houkutus (Houkutus, #1)Uusikuu (Houkutus, #2)Kodittomat sielut (Intertwined, #1)Epäilys (Houkutus, #3)
Paikalla 5 jäsentä ja 64 vierailijaa
Fievre, Louhikäärme, Eija, Jukuke, LordStenhammar
Uusin jäsen: Spaced_out
Jäseniä yhteensä: 9319