Kirja-arvio: Rajalla

Kirjoittanut Anonymous - 5.0

Kirja kertoo englantilaisesta pojasta, Felixistä, jolla on harvinainen sydänsairaus. Pojalle ei ole ennustettu pitkää elinikää, joten vanhemmat päättävät hemmotella häntä. He matkustavat Rajalle, maagiselle paikalle jossa Tyynellemerelle ja Atlantille virtaavat vedet erkanevat. Felix asettuu hajasäärin rajan molemmin puolin ja ... pyörtyy. Hän herää rinnakkaistodellisuuteen, jossa maahiset ja loitsut ovat arkipäivää ja tiede yliluonnollista. Felix tutustuu outoihin olentoihin, kuten hurjatteihin, vaskoihin, lieskalintuihin ja riesuleihin. Osasta hän saa ystäviä, joiden kanssa käy läpi hurjan seikkailun estääkseen ilkeän keijun, Käärmejuuren, aikeet lääkemarkkinoilla. Jos kaverukset epäonnistuvat testaamattomat lääkkeet leviävät kaikkialle. Käärmejuurella on Felixin varalle paljon suunnitelmia, jotka eivät tee Felixin seikkailua yhtään helpommaksi. Kotiinpaluuta Felix ehtii miettiä runsaasti, mutta vastaus ei tule yhtään lähemmäksi. Vasta aivan viimeisillä sivuilla selviää lopullinen ratkaisu ja se jos jokin tekee kirjasta lukemisen arvoisen! Kirjassa on erittäin hyvä juoni, johon sekoittuu mukavan mielikuvituksellinen ja hyvin aidontuntuinen kerronta.

Tietoa kirjasta :: Rajalla

Elizabeth Kay Julkaistu: maaliskuu 2004
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 2003. Suomentanut Tiina Ohinmaa. Kuvitus ja päällyksen kuva: Ted Dewan. Avautuu kannen keskeltä. Sidottu.

Mihin kummaan voikaan törmätä maailmojen… RAJALLA

”No johan nokkasi!” ääni sanoi. ”Mikä ihmeen otus se sinä olet?” Felix vain tuijotti. Tämän täytyy olla unta, hän ajatteli. Niin sen täytyy olla.

Felix on älykäs ja rohkea poika, mutta sairastaa tautia, joka ei lupaa hänelle paljon elinaikaa. Hän on aina ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Vaiennut oraakkeli (Apollon, #1)Myrskyn aika (Soturikissat: Klaanien synty, #2)Lasipalatsi (Throne of Glass, #1)Safiirinsini (Rakkaus ei katso aikaa, #2)Kuunnousu (Soturikissat: Uusi profetia, #2)
Paikalla 1 jäsen ja 41 vierailijaa
Chompp
Uusin jäsen: Doora
Jäseniä yhteensä: 9858