Varoitus: kirja-arvio sisältää juonipaljastuksia

Alun perusteella kritisoin kirjan valitettavasti huonoimmaksi Artemis Fowliksi, mutta loppu totaalisesti pelasti kaiken. Tarkemmin ajatellen en ole ikinä lukenut parempaa lopetusta mihinkään sarjaan. Mutta aloitetaan alusta... Onko Arty kasvanut niin isoksi, että huumori on kuihtunut? Hahmot yleensäkin alkoivat vähän tylsistyttää, vaikken huomannut suuriakaan muutoksia. Kirjoittiko Colfer turhan hätäisesti viimeisen kirjansa? Ja miksi? Halusiko hän päästä siitä eroon, vai vaatiko kustantaja paperia pöydälleen nyrkillä uhaten? Halusiko Colfer päästä kirjoittamaan kohtausta, johon koko sarja huipentuu? Mutta kuten sanoinkin, loppu pelasti kaiken. Vaikkei kukaan sitä olisikaan epäillyt, nyt tiedämme ettei edes kuolema voi pysäyttää Artemis Fowl toista. Kun kirja loppui Hollyn lausumiin sanoihin, joila ensimmäinen Artemis alkoi, aloin itkeä. Koska jokin siinä niin paljon kosketti, ja koska sarja vain... Se on ohi nyt.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Artemis Fowl: Viimeinen vartija

Eoin Colfer Julkaistu: lokakuu 8, 2012
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret, seikkailu
Avainsanat: keijut

Alkuteos ilmestynyt 2012. Suomentanut Jaakko Kankaanpää. Sidottu, kansipaperi.

TÄHÄNKÖ KAIKKI PÄÄTTYY?

Kohtalon täyttymys on käsillä. Hetkellä millä hyvänsä.

Mikään ei tunnu säikyttävän Artemista, nuorta rikollisneroa. Keijumaailmassa on kuitenkin eräs, joka on jo ennenkin saanut hänet tolaltaan: ilkeä tonttunainen Opal Koboi. Tällä kertaa Artemiksen perivihollinen on onnistunut herättämään kuolleista Fowlin sukutiluksille haudatut ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Artemis Fowl: Ikuisuuskoodi (Artemis Fowl, #3)Artemis Fowl: Opalin kosto (Artemis Fowl, #4)Artemis Fowl: Tehtävä pohjoisessa (Artemis Fowl, #2)Artemis Fowl (Artemis Fowl, #1)Artemis Fowl: Aikaparadoksi (Artemis Fowl, #6)
Paikalla 2 jäsentä ja 39 vierailijaa
Thialfi, LordStenhammar
Uusin jäsen: Ella Parviainen
Jäseniä yhteensä: 9445