Reginan laulu - David Eddings, Leigh Eddings4

Kirja-arvio :: Reginan laulu

Kirjoittanut Luinwen

Itseään toistava rikosromaani, josta ei löydy niin yllätyksiä kuin juonenkäänteitäkään. Murhaajan henkilöllisyyden arvaa jo parin murhan jälkeen ja sitten lukeminen muuttuu pelkästään hahmojen puusilmäisyyden äimistelyksi. Asiaa ei auta kankeat puujalkavitsit tai paperiset sivuhahmot, joita kirjan sivuilla vilisee kyllästymiseen saakka. Ainoa positiivinen asia oli jännittävä idea, mutta teksti olisi vaatinut paljon tiivistämistä. Varsinkin keskipaikkeilla kun ruumiita alkaa pinoutua, kirja on kaikkein jaanaavimmillaan. Murhat eivät tuo tekstiin mitään jännitystä tai kauhun elementtejä, mikä on suuri sääli. Vasta loppua lähestyttäessä kirja muuttuu hetkeksi jännittäväksi, kun vihdoinkin murhaaja "paljastetaan", mutta sen jälkeen hukutaan uudelleen tylsyyden mereen, kun alkaa pitkitetty oikeudenkäynti, jonka aikana kerrataan kirjan tapahtumat vielä kerran. Ihan vain varmuuden vuoksi. Itse asiassa jos harkitset tämän kirjan lukemista, kannattaa selata suoraan loppuun ja lukea vain sellaiset sata viimeistä sivua. Siellä kerrotaan koko juoni alusta loppuun, mutta paljon tiivistetymmässä muodossa.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?


Reginan laulu

Alkuteos ilmestynyt 2002. Suomentanut Pasi Punnonen. Sidottu, kansipaperi.

Kansainvälisen fantasiakirjallisuuden ykkösnimi David Eddings tekee uuden aluevaltauksen yhdessä Leigh-puolisonsa kanssa. Eddingsien uutuusromaani on kiehtova yhdistelmä psykologista trilleriä, kihelmöivää murhamysteeriä ja kummitustarinaa.

Regina ja Renata Greenleaf ovat identtiset kaksoset, jotka teini-iässäkin ajattelevat ja toimivat aina samoin – he ovat jopa kehittäneet oman kaksoiskielensä, jota kukaan ulkopuolinen ei ymmärrä. Eräänä kohtalokkaana iltana toinen tytöistä murhataan raa'asti, eikä murhaajaa saada kiinni. Eloonjäänyt, silminnäkijänä ollut sisar käpertyy itseensä, kieltäytyy puhumasta ja kärsii ilmeisesti täydellisestä muistinmenetyksestä. Mutta kumpi tytöistä hän on – Regina vai Renata?

Vanhan perheystävän poika Mark onnistuu lopulta murtamaan tytön hiljaisuuden. Kaikki ei kuitenkaan ole hyvin. Tyttö kärsii painajaisista, joissa hän elää sisarensa kuoleman yhä uudelleen. Samaan aikaa kaupungissa iskee salamurhaaja, ja Mark alkaa epäillä, että kaksoset liittyvät surmatöihin jollakin yliluonnollisella, hirvittävällä tavalla...