Kerjäläisprinsessa (Gigi ja Henry #1) - Magdalena Hai8

Kirja-arvio :: Kerjäläisprinsessa

Kirjoittanut Me&MyBooks

Varoitus: kirja-arvio sisältää juonipaljastuksia

Gigi ja Henry osa yksi tuli minulle tutuksi koulussa. Äidinkielenopettajani kirjablokissa oli Magdalena Hai ottanut yhteyttä häneen. Siitä sitten kuulemma alkoi kiinnostava ja innostava kirjeenvaihto. Ja naiset tulivat tulokseen: maikan valitsema luokka tekee ryhmissä kirjatrailerit. Koska Magdalenaa oli ajatus kiehtonut. Maikka valitsi iloksemme meidän luokamme ja siitä alkoi kova urakka kirjan lukemiseen. Koko luokka ahmi kirjan kuudessa tunnissa. Emme noina tunteina muuta tehneemmekään kuin rauhallisesti luimme maikan johdolla kirjaa ääneen ja syvennyimme kirjan saloihin. Magdalena kävi esittelemässä luokallemme kirjan ideaa syvemmin mitä takakannesta ja sisällöstä voisi päätellä. Matka kirjatrailerin tekemiseen oli ikimuistoinen. Luokka jaettiin kolmeen eri ryhmään, ja jokainen ryhmä teki oman trailerinsa. Arvostelusta oli alunperin kysymys, luokkakavereiltani tuli samanlaista palautetta kaikilta. Kirja ei välttämättä ollut aivan 14-15 vuotiaille suunnattu. Juoni oli hyvä. Jos jaksoi innostua seuraamaan juonta, löysi siitä hyviä kohtia paljon. Jotkut tietyt lauseet olivat aivan upeita - niitä oli varmasti mietitty ja kauan. Minua itseä eniten kiehtoi Euroopan muuttuminen. Kirjassa vallitsi jääkausi, jos oikein muistan. Suosittelen lukemaan kirjan, koska tietoni ei enää pitkän ajan jälkeen ole välttämättä liian hyvässä muistissa olevaa. Ajattelin nyt laittaa linkit luokamme videoihin, jos joku on miettinyt kirjan lukemista näistä voi saada enemmän intoa. http://www.youtube.com/watch?v=4Kvy9r7XAw0 , http://www.youtube.com/watch?v=ea6l0D8PnII ja http://www.youtube.com/watch?v=SOp4iHbRqus (Tuossa kakkosessa olin mukana.) Luku iloa :D

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Kerjäläisprinsessa

Kansi: Sára Köteleki. Sidottu.

Huima seikkailuromaani Jules Vernen hengessä

Umbrovian prinsessa Gigin perhe on paennut vallankumousta halki Euroopan kaukaiseen Keloburgin satamakaupunkiin. Vallankaappaajat eivät kuitenkaan luovuta: perheen asuntoon heitetään pommi, ja kuningatar ja Gigin kolme siskoa siepataan. Pelastusoperaatiosta sukeutuu Gigille ja hänen parhaalle ystävälleen katupoika Henrylle hurja ja vaarallinen seikkailu, täynnä ihmissusia, merirosvoja, salakuljettajia ja mielikuvituksellisia koneita.

Kerjäläisprinsessan maailma on omintakeinen ja kiehtovan aistivoimaisesti kuvattu. Teos on steampunkia, vaihtoehtoista historiaa, joka herkuttelee 1800-luvun keksinnöillä ja ajankuvalla. Magdalena Hain huima seikkailuromaani tuo tämän maailmalla suositun kirjallisuudenlajin suomalaiseen nuortenkirjallisuuteen. Teos aloittaa Gigin ja Henryn vaiheista kertovan trilogian.