Kirja-arvio: Varjoissa vaeltaja

Kirjoittanut Orduuka - 2.0

Varoitus: kirja-arvio sisältää juonipaljastuksia

Odotin tältä jatko-osalta paljon enemmän sarjan aloitusosan perusteella. Kaikki mistä olisin halunnut lukea enemmän ensimmäisen osan perusteella, oli tässä sysätty syrjään. Henkilöhahmoista suurin osa oli melko tylsiä. Juoni oli ennalta arvattava, eikä Nonnassa tapahtunut sitä kehitystä ja edistymistä, jota toivoin. Kirjan alku oli melkoisen puuduttava ja odotin koko ajan, milloin tuo puudutus lakkaisi, mitä ei valitettavasti oikein kunnolla tapahtunut koko kirjan aikana. Onnellinen loppu Kaikki hyvin -periaatteella ei jättänyt oikein mitään intoa lukea enää seuraavaa osaa. Kaikki jännite katosi jonnekin taivaan tuuliin. Pahikset olivat vähän särmättömiä, Freya oli kuivakka ja lähinnä ärsyttävä. Routahalli oli tylsä ja odotin vain koko ajan, että tapahtumat siirtyisivät sieltä pois. Varjoissa vaeltaja on kirjoitettu samaan tyyliin kuin Sysilouhien sukua. Tunnelma ei oikein tiivisty ja on vaikea huolestua tai tuntea pelkoa hahmojen puolesta. Silottelu ja välttelevyys paistavat edelleen läpi tekstistä, vaikka ihmisiä kuoleekin enemmän kuin edellisessä kirjassa. Kaksi tämän sarjan ensimmäistä kirjaa luettuani olen alkanut epäröidä, josko Nonna tulee koskaan kohtaamaan mitään todella järisyttävää. Kahden kirjan verran läpikäytyjä ja nopeasti ohitettuja läheltäpiti -tilanteita ja pahin ruhje oli nuoli jalassa. Nonnalla on kyllä aivan uskomaton mäihä, se täytyy myöntää.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Varjoissa vaeltaja

Ilkka Auer Julkaistu: helmikuu 16, 2006
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia, nuoret
Avainsanat: kotimainen, skandinaavinen mytologia

Kansi ja kartta: Riikka Jäntti. Sisäkannen pohjapiirrokset: Ilkka Auer. Sidottu, kansipaperi.

Täysveristä kotimaista fantasiaa!
Palkittu ja kiitetty sarja jatkuu uudella huimalla seikkailulla

Noridiumissa ja muissa pohjoisissa valtakunnissa liikkuu huhuja noitalapsesta, jonka Hiidenkynnen Jäänoita Astrid on ottanut suojatikseen. Tyttö liikkuu jääkarhunsa kanssa kuolleiden mailla, purkaa ikivanhoja lumouksia ja kirouksia ja on ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Sysilouhien sukua (Lumen ja jään maa, #1)Mahti (Korpinkehät, #3)Odininlapsi (Korpinkehät, #1)Mätä (Korpinkehät, #2)Hyinen hauta (Lumen ja jään maa, #3)
Paikalla 1 jäsen ja 38 vierailijaa
Pisania
Uusin jäsen: Meeri Saukkonen
Jäseniä yhteensä: 9449