Kirja-arvio: Haltiain verta

Kirjoittanut Jussi - 4.0

Varoitus: kirja-arvio sisältää juonipaljastuksia

Haltiain verta on hieno kirja, mutta vähän vaisumpi kuin novellikokoelmat Viimeinen toivomus ja Kohtalon miekka. Tarina jäi lopussa täysin auki, sillä teos on selkeä jatkuvajuonisen sarjan osa. Jos WSOY olisi keskeyttänyt Noiturin suomentamisen tähän, olisi se harmittanut valtavasti... Ciri-tyttö sai yllättävän suuren roolin kirjassa, jopa isomman kuin Geralt. Minua tämä ei haitannut, koska pidin kovasti Cirin hahmosta. Vaikka Haltiain verta onkin sarjan ensimmäinen romaani, on sen rakenne yhä episodimainen. Esimerkiksi Geraltin, Cirin ja Trissin vankkurimatkasta kääpiöiden kanssa kertova luku olisi pienillä muokkauksilla toiminut novellina. Tämä osuus oli muuten suosikkini kirjassa. Teosta lukiessa tuli tunne, että tarvitsen ehdottomasti kartan poliittisen tilanteen hahmottamiseen. Onneksi netistä löytyikin sellainen (englanninkielisenä). Sapkowski onnistui Haltiain veressä todella hyvin maailman rakentamisessa, ehkä vielä aiempaa paremmin. Seuraava osa Halveksunnan aika ei voi ilmestyä liian nopeasti...
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Haltiain verta

Andrzej Sapkowski Julkaistu: kesäkuu 17, 2012
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia
Avainsanat: david gemmell -palkinto

Alkuteos ilmestynyt 1994. Suomentanut Tapani Kärkkäinen. Sidottu, kansipaperi.

David Gemmel Legend -palkinto 2009

Puolalainen Noituri-sarja tarjoaa laatufantasian ystäville lajityyppiin kauan kaivattua rentoutta ja harmaiden alueiden viehätystä. Saagan ensimmäinen täysverinen romaani vakuuttaa lujalla, energisellä tekstillä sekä kirjailijan tavaramerkiksi muodostuneella kitkerällä dialogilla.

Noituri Geralt elää syrjässä ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Zequera KätkettyIkuisesti, siskoniTuulen nimi (Kuninkaansurmaajan kronikka, #1)Veren ja luun lapset (Orïsha, #1)Mifongin aika (Mifonki-sarja, #2)
Paikalla 1 jäsen ja 41 vierailijaa
Eija
Uusin jäsen: Ella Parviainen
Jäseniä yhteensä: 9445