Kirja-arvio: Unohdetut jumalat

Kirjoittanut Nagamorich - 5.0

Gaiman on niitä kirjailijoita, jotka uhmaavat luokitteluja. Tämä "American Gods":ina paremmin tunnettu pitkä tarina on oikeastaan looginen niille, jotka tuntevat miehen loistavat Sandman -sarjakuvat. Jumalia touhuamassa asioitaan ihmisten maailmassa. Muille tarina on todennäköinen leuan loksauttaja... Nimittäin, Gaiman ei pidä mitään pyhänä ja itsestäänselvänä. Kaikkea voi tapahtua - ja kaikkea tapahtuu. Hetken päästä lukija ei ihmettele enää mitään muuta kuin sitä, miten koko helkkarin uskomaton tapahtumasoppa tulee päättymään! En ehkä suosittelisi tätä aivan kaikille - en ainakaan ihmisille, jotka eivät arvosta absurdeja yllätyksiä, vaan odottavat tuttua ja turvallista. Sitä tämä ei ole. Mutta tämä on aivan täynnä nautittavia viittauksia kulttuuriin, historiaan, uskontoihin, kaikkeen. Vastaan kävelevä kissa voi aivan hyvin olla egyptiläinen jumalatar. Tai sitten vain kissa. Ja joskus molempia. Gaimanin lukeminen vaatii jotain samansuuntaista kuin Monty Pythonin huumorin ymmärtäminen: ehkä hivenen vinksahtanutta mieltä. Mutta jos se löytyy, parempaa ja koukuttavampaa kirjaa saa totisesti hakea! ;)
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Unohdetut jumalat

Neil Gaiman Julkaistu: 2002
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiaurbaani fantasia
Avainsanat: bram stoker -palkinto, hugo-palkinto, locus-palkinto, nebula-palkinto, tv-sarja

Alkuteos ilmestynyt 2001. Suomentanut Mika Kivimäki. Kannen kuva: Kamil Vojnar. Sidottu, kansipaperi.

Hugo-palkinto 2002, Nebula-palkinto 2002, Bram Stoker -palkinto 2001, Locus-palkinto (paras fantasiaromaani) 2002. World Fantasy -palkintoehdokas 2002, Mythopoeic-palkintoehdokas 2002, British Fantasy -palkintoehdokas 2002, BSFA-palkintoehdokas 2002.

Mytologiaa, modernia fantasiaa ja nykypäivän populaarikulttuuria.

"Jumalia, jotka on unohdettu ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Päiväpartio (Partio, #2)Aavekauppiaan tytär (Rikoskomisario Chen, #1)Vaihdokas (The Body Jumper, #1)Kapteeni Kuolio ja Hervannan hiisiVeren imussa (Sookie Stackhouse, #4)
Paikalla 1 jäsen ja 51 vierailijaa
Janski_hah
Uusin jäsen: Jeesuskello_
Jäseniä yhteensä: 9739