Siuntio Silosäkeen tarinat - J. K. Rowling6

Kirja-arvio :: Siuntio Silosäkeen tarinat

Kirjoittanut ShadowMaker

Siuntio Silosäkeen tarinat on ihana kirja. Ehdottomasti kolmen ja puolen tähden kirja, jos voisi puolikkaita antaa. Kirjaa lukiessa ei voinut vain olla hymyilemättä. Tunnelma, jonka Rowling loi oli satumaisen herttainen, taattua iltasatulukemista lapsille. Niinpä luettuani päätin, että tämän minä luen sitten mahdollisille lapsilleni tai jolle kulle läheiselle sukulaiselle joka on pieni,ollessani aikuinen. Juonet tarinoissa olivat yksinkertaisia ja hiukan ennalta arvattavia (pienempiä lukioita ajatellen varmaankin tahallaan tehty), mutta se ei haitannut lukukokemustani, ainakaan paljoa. Ainoa miinus oli minussa ei kirjassa: olen nimittäin ehkä hiukan liian vanha tähän (vaikka olenkin erittäin lapsenmielinen). Nimittäin olisi ollut niin ihanaa, jos olisi ollut iltasatuja janoava lapsi tuolloin kirjan ilmestymisvuonna, 2009! Uskon, että olisin pitänyt kirjasta kovasti, varmasti olisi irronnut viisi tähteä (vaikka tuskin minä täällä olisin silloin ollut jakelemassa niitä). Tiivistettynä: Siuntio Silosäkeen tarinat on erittäin hyvä kirja, siitä pystyy nauttimaan lähes kuka tahansa.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?

Kirjan tilaus
Kampanja: 30 päivän ilmainen Nextoryn kokeilujakso koodilla 🠊 risingshadow (lisätietoa)

Siuntio Silosäkeen tarinat

Alkuteos ilmestynyt 2008. Kuvitus ja esipuhe: J. K. Rowling. Suomentanut Jaana Kapari-Jatta. Sidottu.

Sisällys:

  • Velho ja pomppiva pata (The Wizard and the Hopping Pot)
  • Oiva onnen alkulähde (The Fountain of Fair Fortune)
  • Tietäjän karvainen sydän (The Warlock's Hairy Heart)
  • Tanili Kanilin käkättävä kanto (Babbitty Rabbitty and her Cackling Stump)
  • Tarina kolmesta veljeksestä (The Tale of the Three Brothers)

Velhojen satukirja nyt jästienkin saataville

Vuonna 2007 J. K. Rowling kirjoitti seitsemän yksittäiskappaletta The Tales of Beedle the Bard -kirjaa. Hän kirjoitti ja kuvitti ne käsin kuultopaperille, ja kirjat sidottiin ruskeisiin marokiininahkaisiin kansiin ja koristeltiin erilaisilla puolijalokivillä. Kuusi niistä kirjailija antoi henkilöille, jotka ovat olleet läheisimmin tekemisissä Harry Potter -kirjojen kanssa viimeisten 17 vuoden aikana.

Seitsemännen kirjan J. K. Rowling antoi Children's High Level Group -järjestölle, ja se huutokaupattiin 13. joulukuuta 2007 Sothebyn huutokaupassa 1,95 miljoonalla punnalla, mikä rikkoi useita ennätyksiä: se oli korkein huutokaupassa maksettu hinta uudesta käsikirjoituksesta, korkein hinta J. K. Rowlingin teoksesta ja korkein hinta lastenkirjasta. Voittohuudon teki Amazon.

J. K. Rowling: Olen iloinen voidessani ilmoittaa, että kirja tulee nyt kaikkien saataville, kiitos Harry Potter -kustantajien ja Amazonin avokätisen tuen – sekä kuuden muun alkuperäiskappaleen omistajan antaman siunauksen. Tekijänpalkkiot lahjoitetaan Children's High Level Group -järjestölle auttamaan laitoksissa eläviä lapsia. He tarvitsevat kipeästi puolestapuhujaa. Kirjan uusi painos sisältää sadut, jotka Hermione Granger on kääntänyt riimukirjoituksesta ja joihin minä olen tehnyt kuvituksen, sekä Albus Dumbledoren muistiinpanot Tylypahkan rehtorinkanslian arkiston suosiollisella luvalla.

Siuntio Silosäkeen tarinat sisältää johtolankoja jotka osoittautuivat ratkaiseviksi Harry Potterin viimeisessä tehtävässä, Voldemortin hirnyrkkien tuhoamisessa. Albus Dumbledore jätti satukokoelman perinnöksi Hermionelle seitsemännessä ja viimeisessä Potter-kirjassa. Yksi tarinoista, Tarina kolmesta veljeksestä, on Harry Potter ja kuoleman varjelukset -kirjassa. Neljä muuta paljastetaan nyt ensimmäistä kertaa.

Kokoelman viisi tarinaa ovat:

Velho ja pomppiva pata
Oivan onnen alkulähde
Tietäjän karvainen sydän
Tanili Kanilin käkättävä kanto
Tarina kolmesta veljeksestä