Kirja-arvio: Kvanttivaras

Kirjoittanut Eija - 5.0

Kirja on kaikkinensa loistava ja nerokas. Tarina vei mukaansa heti alkumetreiltä lähtien. Päähenkilöiden lisäksi hahmoryhmiä, yksilöitä ja käsitteitä esiintyy kirjassa paljon kuten hiljaiset, herättäjät, Ääni, tzaddikkit, gogolit, piraattigogolit, foboit, Pellegrini, kryptarkit, arkontit, Perustajat jne. Aluksi ei ollut aivan selvää, mitä kukin ryhmittymä oikein oli tai teki ja miksi, mutta suurimmalle osalle löytyi selitys kirjan edetessä. Mikään kaikkein helpoin kirja tämä ei ole, sillä asiat eivät kirjan päätyttyä jäsenny ihan itsestään selvästi vaan kokonaisuus vaatii hieman pohtimista. Tarinassa on hyödynnetty mielikuvituksellisella tavalla nykypäivän ilmiöitä potenssiin ziljoona, kuten tietoturva, tietosuoja, yksityisyys, hakkerointi, piratismi, ”aika on rahaa” käsite, hiljaiselo, pelaaminen, kehon muovaus ja mitä kaikkea vielä. Tarina ei ole varsinaisesti humoristinen, mutta ei myöskään ryppyotsainen vaan meno on sopivasti hulvatonta vinksahtaneine yksityiskohtineen. Suomennosta oli miellyttävää lukea ja tarina oli koukuttava.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Kvanttivaras

Hannu Rajaniemi Julkaistu: helmikuu 7, 2011
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifiavaruusooppera
Avainsanat: kotimainen, tähtivaeltaja-palkinto

Alkuteos ilmestynyt 2010. Suomentanut Antti Autio. Kannen suunnittelu: Jenni Noponen. Sidottu, kansipaperi.

Tähtivaeltaja-palkinto 2012. Kolmas sija Locus-palkintoäänestyksessä (esikoisromaanit) 2011.

Häikäisevä, monitahoinen tieteisooppera

Jean le Flambeur on mestarivaras, huijari, josta tiedetään vähän mutta jonka teoista on kuultu kaikkialla. Hän teki kuitenkin yhden virheen ja maksaa siitä nyt virtuaalisessa dilemmavankilassa, jossa ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Star Wars: Galaktiset taistelutThe Force Awakens: Uskomattomat aluksetStar Wars: Tähtien sodan kuvitettu opasAurinkojen huoneLuiden hiljaisuus (Kostaja, #3)
Paikalla 2 jäsentä ja 56 vierailijaa
karivaan, Iivari
Uusin jäsen: Topi Kopakkala
Jäseniä yhteensä: 9455