Hobitti: Odottamaton matka. Kuvitettu opas - Jude Fisher6

Kirja-arvio :: Hobitti: Odottamaton matka. Kuvitettu opas

Kirjoittanut ShadowMaker

Hobitti: Odottamaton matka, Kuvitettu opas perehdytti tällaisen minunkaltaiseni, vasta Tolkienin maailmaan tutustuvan, hyvin, - ja nopeasti -, Keski-Maahan: sen paikkoihin, henkilöhahmoihin ja erilaisiin taianomaisiin otuksiin. Opas on ohut, vain 79 sivuinen. Nämä sivut täyttyvät, - ei niinkään tekstistä -, vaan Hobitti: Odottamaton matka- elokuvan kuvista. Kuvat ovat upeita (mitä sitä kieltämään), mutta olisihan sitä toivonut hiukan lisää tietoja hahmoista, vaikka tässä kyseessä onkin Kuvitettu opas. Erityisesti Bilbosta, Gandalfista ja Elrondista olisi toivonut lisää faktoja. He ovat juuri niitä kaikkia lukijoita kiinnostavia hahmoja, ja harmi, ettei heidän sivun tai kahden kokoisista tiloista annettu kuvien väistyä tiedon rinnalta. Vielä tämänkin lisäksi kirjasta löytyi parannettavaa. Tällainen aloitteleva Tolkien-eksperttikin löysi hiukan lisättävää. Esimerkiksi, olisihan se ihan olennaista tietää, että Radagast Ruskea on Gandalf Harmaan serkku (tämä käy ilmi Hobitti: eli sinne ja takaisin- kirjan luvussa "Kummallinen koti",sivulla 135). Jos ei tällaisiin pieniin epäkohtiin kiinnitä huomiotaan vaan kauniisiin kuviin ja kirjan taittoon, niin Hobitti: Odottamaton matka, kuvitettu opas, tarjoaa paljon: Keski-Maan kartan, aukeaman kokoisia suuria kuvia, tietoja retkikunnan kääpiöiden taustoista, Örkki-tietoutta ja miten Klonkusta tuli Klonkku sekä paljon muuta mukavaa. Tämän avulla voi perehdyttää nuoremmankin lukijan Tolkienin maailman saloihin. Suosittelen myös Tolkienin maailmasta kiinnostuneelle, ei ekspertti- vaan aloittelevantasoiselle lukijalle!

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?

Kirjan tilaus
Kampanja: Adlibris tarjoaa 10% alennuksen kaikista tuotteista koodilla FALL4BOOKS (voimassa 22.-24.10.)

Hobitti: Odottamaton matka. Kuvitettu opas

Alkuteos ilmestynyt 2012. Suomentanut Mikael Ahlström. Sidottu.

Lähde hobitti Bilbo Reppulin, velho Gandalfin ja kolmentoista kääpiön matkassa lunastamaan takaisin lohikäärme Smaug Mahtavan anastamaa aarretta. Kun Bilbon mukava koti jää taakse, seurue saa kohdata monta vaaraa vaeltaessaan kohti kauan kadoksissa ollutta aarretta – peikkoja, haltioita, hiisiä, hukkia ja vielä pahempaakin…

Hobitti – Odottamaton matka: Kuvitettu opas kertoo kaiken olennaisen ja paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia Bilbon ja hänen ystäviensä maailmasta:

- Kuinka Thorin Tammikilpi ja hänen kumppaninsa tuntevat toisensa, ja kenellä heistä on suurin syy vihata örkkejä?
- Tarjoavatko Elrondin johtamat Rivendellin haltiat suojaa kääpiöille, kun nämä sitä kipeimmin tarvitsevat?
- Miksi Sumuvuorten hiidet ovat niin tavattoman epämuodostuneita, ja kuka on karmiva kuningas, joka heitä hallitsee?
- Kuka on omalaatuinen velho Radagast, ja minkä uhkaavan vaaran hän on Synkmetsästä löytänyt?
- Elokuvan upouusi kartta, joka näyttää retkikunnan reitin Konnusta Erämaahan.

Runsaasti kuvitetussa kirjassa on yli 100 värivalokuvaa suoraan elokuvasta. Hobitti – Odottamaton matka: Kuvitettu opas aloittaa matkan kohti Yksinäistä vuorta huikaisevan tyylikkäästi.