Kirja-arvio: Kylmäveristen klubi

Kirjoittanut Yoana - 4.0

Varoitus: kirja-arvio sisältää juonipaljastuksia

Kylmäveristen Klubi on kolmas osa Charlaine Harrisin Sookie Stackhouse- kirjasarjassa, joka on ollut pohjana suositulle TrueBlood televisiosarjalle. Tv-sarjan kaksi ensimmäistä tuotantokautta perustuu aika pitkälti kirjojen juonenkulkuun, mutta tässä kolmannessa osassa tarinat alkavat kuitenkin erkaantua jo omikseen. Hieman samoja elementtejä toki on, mutta vaikka olen tv- sarjaan tutustunut ennen kirjasarjaa, sai tämän kolmannen osan kohdalla todellakin jännittää että mitähän tässä tapahtuu, sillä tarina oli jo niin paljon erilainen. Sookie Stackhouse, vaalea tarjoilija ja telepaatti, on rakastunut Bill nimiseen vampyyriin ja heillä on ollut hyvin tulinen suhde. Mutta nyt kaikki ei tunnu olevan kohdillaan. Bill käyttää kaiket illat tietokoneella työskentelyyn eikä halua puhua työstään Sookien kanssa. Yhteista aikaa ei tunnu löytyvän, Sookien on kuitenkin nukuttava osa siitä ajasta jonka vampyyrit ovat hereillä. Bill joutuu lähtemään salaperäisen työnsa takia pitkälle reissulle, ja varoittaa Sookieta piilottamaan työnsä, jos hän ei jostain syystä palaakaan. Sookie työskentelee niin paljon kuin mahdollista poikaystävänsä ollessa poissa ja yrittää säästää rahaa. Menoja on valtavasti, ja vampyyrien määräämien tehtävien takia Sookie on joutunut olemaan paljon pois töistä. Eräänä iltana vampyyri Eric tulee Sookien luokse, ja kertoo että Bill on siepattu. Hän yrittää udella Billin työstä Sookielta, mutta Sookie ei osaa sanoa oikein mitään. Samalla selviää, että Bill oli lähtenyt entisen vampyyriheilansa Lorenan matkaan ja oli aikeissa hylätä Sookien. Vaikka Sookie kihiseekin raivosta, hän lähtee selvittämään telepaatin kykyjensä avulla missä Bill on ja onko hän enää ylipäätään hengissä. Eric lähtettää Sookien avuksi Alcide nimisen ihmissuden, ja yhdessä he menevät Kylmäveristen klubille salakuuntelemaan ihmisiä. Sookie joutuu sekaantumaan monenlaisiin sotkuihin ennen kuin Billin olinpaikka selviää, ja sitten lähdetään pelastustoimiin. Täytyy sanoa, että mielestäni kirjasarja tuntuu vain paranevan koko ajan. Tai ehkä se johtuu siitä, että tv- sarjan tarina alkaa erkaantua kirjojen tarinasta jo siinä määrin, että saan hieman jännitystä lukukokemukseen, tv- sarjaan kun tuli tutustuttua ennen kirjoja. Mutta kyllä tässä huomaa että juonikin alkaa muotoutua monipuolisemmaksi ja henkilöhahmoja tehdään tutuksi kirja kirjalta enemmän, mikä tuo kieltämättä monipuolisuutta. Ja kuten aikaisemmissakin osissa, myös tässä seksuaalisuus on aivan omassa roolissaan, mutta enää sillä ei samalla tavalla mässäillä, kun ensimmäisessä osassa. Ja sitten ei muuta kun vaan seuraavan osan, Veren imussa- kirjan, kimppuun.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Kylmäveristen klubi

Charlaine Harris Julkaistu: marraskuu 26, 2010
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiaurbaani fantasia, paranormaali romantiikka
Avainsanat: ihmissudet, tv-sarja, vampyyrit

Alkuteos ilmestynyt 2003. Suomentanut Sari Kumpulainen. Sidottu.

Sookie Stackhousella on mieshuolia. Vaikka hänen vampyyripoikaystävänsä Bill on niitä harvoja, joiden ajatuksia hän ei pysty lukemaan, on selvää, että miehellä on nyt paljon salattavaa. Kaiken kukkuraksi Bill väittää lähtevänsä liikematkalle ja katoaa reissullaan kuin maan nielemänä.

Sydämensä särkenyt Sookie ryhtyy etsimään vampyyrisulhoaan yhdessä Ericin, Billin salakavalan ja ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Verta sakeampaa (Sookie Stackhouse, #5)Uusikuu (Houkutus, #2)Veren perintö (Sookie Stackhouse, #6)Aamunkoi (Houkutus, #4)Veren imussa (Sookie Stackhouse, #4)
Paikalla 57 vierailijaa
Uusin jäsen: Virpi Larmila
Jäseniä yhteensä: 9384