Inferno (Robert Langdon #4) - Dan Brown10

Kirja-arvio :: Inferno

Kirjoittanut Luinwen

Dan Brownin kirjat muuttuvat jatkuvasti paremmiksi. Jo Brownin edellinen teos Kadonnut symboli oli selkeästi parempi kuin hänen aikaisemmat kirjansa. Ja vaikka Inferno ei ehkä aivan täydellinen olekaan, se silti nappaa lukijansa tiukkaan puristukseen, eikä päästä irti ennen kuin vasta aivan viimeisillä sivuilla. Vaikka kirja onkin massiivisen kokoinen (466 sivua ja tavattoman pieni fontti), se on nopea lukea. Sitä ei voi päästää irti käsistään. Juoni on mielenkiintoinen ja Brown on ladannut sinne aikamoisia käänteitä. Kaksi suurinta juonenkäännettä tuntuvat kuin napakkana iskuna vasten kasvoja. Ja kun on päässyt siihen viimeiseen juonenkäänteeseen, ei sen jälkeen pysty lopettamaan ennen kuin koko kirja on luettu. Kirjassa liikutaan historiallisissa maamerkeissä, sekä tutustutetaan lukijaa Danteen, taiteeseen ja arkkitehtuuriin. Silti mysteeri, jota yritetään ratkoa on täysin nykyaikainen ja siksi hitusen uskottavampi kuin vaikka Enkelien ja demonien juoni. Välillä Brown hieman jaarittelee ja toistaa itseään, mutta muuten juoni jyllää eteenpäin kuin höyryveturi. Kirjan aihe oli hyvä ja ajankohtainen. Sanalla sanoen: mahtava.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?


Inferno

Alkuteos ilmestynyt 2013. Suomentanut Jorma-Veikko Sappinen. Päällys: Michael J. Windsor. Sidottu, kansipaperi.

Helvetin pimeimmät paikat on varattu niille, jotka pysyvät puolueettomina moraalisten kriisien aikoina.

Symbologian professori Robert Langdon herää keskellä yötä firenzeläisessä sairaalassa haava päässään. Hän ei muista mitään parista edellisestä vuorokaudesta – ei myöskään merkillisestä esineestä, joka on piilotettu hänen takkinsa vuoriin.

Pian Langdon saa havaita, että hänellä on perässään joukko aseistautuneita takaa-ajajia. Hän pakenee kuumeisesti seuranaan harvinaisen kylmäpäinen nuori nainen, jonka nokkeluuden ansiosta hän ylipäätään on hengissä. Kaksikko selvittää yhdessä Langdonin hallussa olevien pahaenteisten symbolien merkitystä. Mysteerin avaimeksi paljastuu Dante Alighierin eeppinen runoelma Jumalainen näytelmä, joka johdattaa heidät huikealle matkalle läpi kolmen suurenmoisen kaupungin ja lopulta syvälle maan uumeniin, missä uinuu hirviö...

Kuten aiemmissa menestystrillereissään Da Vinci -koodi, Enkelit ja demonit ja Kadonnut symboli, Dan Brown punoo Infernossa kihelmöivällä tavalla yhteen jännitystä, kryptisiä viestejä, symboleita, taideaarteita, kirjallisuutta ja historiaa.

Arvosteluotteita:

”Inferno viihdyttää. Juha Sihto, Aamulehti

Dan Brown on taitava kutoja, kun pitää yhdistää historia ja jännityskertomus. – Vesa Salminen, Kymen sanomat

Dan Brown tekee perusteellista pohjatyötä romaaniensa taustoittamiseksi. – Hannu Sarrala, Pohjolan sanomat

Brown osaa sivistää viihdyttävästi. – Ilta-Sanomat

Joka tähän kirjaan tarttuu, ei tylsää hetkeä koe. – Saija Hakoniemi, Seura 25/2013

"Kirjanmittainen aarteenetsintä." – The New York Times

"Vauhtia, tietoa, terävyyttä... älyllinen cliffhanger on Dan Brownin mestaruuslaji." – The Wall Street Journal

"Lähemmäs kesäistä menestyselokuvaa ei kirja pääse." – USA Today