Ennustusten aika (Belgarionin taru #2) - David Eddings8

Kirja-arvio :: Ennustusten aika

Kirjoittanut Kirjaneito

Vaikuttaa siltä, että Eddings-kuume on vallannut minut uudelleen. Belgarionin tarun toinen osa tuli nimittäin luettua yhdessä hujauksessa, aivan kuten edelliselläkin kerralla. Ennustusten aika jatkaa Garionin ja kummapnusten salaperäistä matkaa. Tserek ja muut alornikuningaskunnat ovat jääneet taakse, ja seikkailu käynnistyy Arendiasta, sisällissodan repimästä maasta. Siellä vastakkain ovat mibreläiset, jotka kohteliaisuuksineen, turnajaisineen ja huokailevine neitoineen muistuttavat Pyöreän pöydän ritareista kertovaa eeposta. Heitä vastassa ovat asturialaiset, jousiampujat ja vihreisiin viittoihin pukeutuvat Robin Hoodit. Arendiasta matka jatkuu Tolnedraan, joka legioonineen on Rooman imperiumin vastine, sekä Nyissaan, jonka asukkaat palvovat käärmeitä, ja ovat enemmän tai vähemmän koukussa huumaaviin aineisiin. Myös salaperäisen retken tarkoituksesta selviää enemmän, ja Garion löytää itsestään uusia kykyjä. Seurueen koko karttuu myös muutamalla jäsenellä, joista omaksi suosikikseni nousi ehdottomasti Ce'Nedra, Keisarillisen Tolnedran uppiniskainen prinsessa. Ennustusten aika on yksi omista suosikeistani Belagarionin tarussa. Tarina saa uusia kutkuttavia käänteitä ja Garion on kasvanut edellisen kirjan pikkupojasta lähemmäs miehen ikää. Belgarionin taru on koukuttanut minut jälleen.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?


Ennustusten aika

Alkuteos ilmestynyt 1982. Suomentanut Tarmo Haarala. Kartat: Shelly Shapiro. Kannen kuva: Laurence Schwinger. Sidottu.

1. laitos: Karisto, 1991. Sidottu. 3. painos 1996.
2. laitos: Karisto, 1998. Nidottu. 6. painos 2007.

Mythopoeic-palkintoehdokas 1983.

Belgarionin taru on moniosainen lukuisille kielille käännetty tarina fantasiamaailmasta, jota hallitsee tuhansia vuosia jatkunut taistelu Aldurin kivestä.

Rivan kuningassuku on määrätty tuon pyhän kiven vartijoiksi, mutta se ryöstetään heiltä viekkaudella. Paha Torak-jumala pyrkii kiven avulla jumalien ja koko maailman valtiaaksi.

Ikivanha ennustus kuitenkin kertoo, että kiven herruus ratkaistaan taistelussa, jossa Torak kohtaa nuoren kuninkaanpojan Rivan suvusta.

Kun ennustusten aika sitten koittaa, on tapahtumien polttopisteenä nuori Garion, maalaispoika, joka ei lainkaan aavista suurta elemäntehtäväänsä...

Belgarionin taru on huikea fantasia, täynnä merkillisiä juonenkäänteitä, rehevää huumoria ja maailmoja syleilevää elämisen riemua. Se on seikkailusatu kaiken ikäisille.